Συνεντεύξεις 

"Η θωράκιση της Ιστορίας μας είναι ο νέος Πατριωτισμός"

Κύριε Κικίλια, μπαίνουμε σιγά σιγά σε προεκλογικούς ρυθμούς. Φοβάστε το προεκλογικό άνοιγμα του πουγκιού, στο οποίο επιδίδεται το τελευταίο διάστημα  την κυβέρνηση; 

Έχω επανειλημμένως δηλώσει, ό,τι ο κ. Τσίπρας δεν έχει στρατηγική για τη χώρα, αλλά τακτικισμό για το κόμμα. Η τακτική "Τσοβόλα δώστα όλα" αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Μια επιλογή πολιτικά χρεοκοπημένη και κακέκτυπο του "χθες". Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται να κυβερνήσει, αλλά να στήσει ένα δικό του κομματικό καθεστώς που θα αντέξει και μετά την αναπόφευκτη εκλογική του ήττα.

 

Η κυβέρνηση πάντως δείχνει να ετοιμάζεται για πολύ «σκληρό ροκ» ενόψει των εκλογών. Αυτό δείχνουν και το πόρισμα για το ΚΕΛΠΝΟ, αλλά και πολλές δικαστικές κινήσεις εσχάτως. Θα απαντήσετε με βαλς ή και εσείς με… χέβι μέταλ;

H κυβέρνηση καταρρέει και αποσυντίθεται γεμίζοντας την αρένα της πολιτικής μάχης με λάσπη.

Ό,τι και να κάνει όμως, παίζει φάλτσα μουσική. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρόβλημα ξεκινάει από τον "μαέστρο". Για να παραφράσω τον ποιητή, "Εμείς παίζουμε μουσική όχι για να διχάσουμε τον κόσμο, αλλά για ενώσουμε τον κόσμο".

 

«Λαός ή ελίτ» λέγεται ότι θα είναι το εκλογικό δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχόλιό σας;

Ο ελληνικός λαός δε "μασάει" από ψευτοδιλήμματα μιας κυβέρνησης που τον εξαπάτησε ξανά και ξανά, υφαρπάζοντας τη ψήφο του. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ταξική πολιτική υπερφορολόγησαν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τώρα συνεχίζουν τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων.

Ένας λαός που ζει υπό καθεστώς φόβου και ανασφάλειας. Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι, αισθάνονται απροστάτευτοι, αφού ο μηχανισμός ελέγχου και επιβολής του νόμου παραπαίει. Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα αποκαταστήσει μόνο την οικονομική κανονικότητα. Θα αποκαταστήσει και το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών.

 

Να πάμε στα της Ν.Δ. Ακούγεται ότι ενόψει εκλογών το κόμμα σας θα προχωρήσει σε ανοίγματα προς την Κεντροαριστερά, με τη συμμετοχή υποψηφίων από αυτόν τον χώρο. Χρειάζονται αυτές οι κινήσεις;

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα με την πλατιά λαϊκή βάση που το κράτησε όρθιο μέσα στην κρίση.  Η διεύρυνση της Παράταξης είναι αμφίπλευρη και ξεκινά από τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι την Δεξιά. Κύριε Οικονόμου, εκεί που ο κ. Τσίπρας διχάζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: επικοινωνεί αμφίδρομα και οριζόντια με όλη την ελληνική κοινωνία. Ενώνει και δε διχάζει. Δημιουργεί και δεν καταστρέφει. Συνθέτει και δεν αφαιρεί. Επιλέγει, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, ανθρώπους έντιμους, αποτελεσματικούς και ικανούς, που πιστεύουν στην πολιτική που θέλει να πραγματώσει.

 

Η ΝΔ έχει την βούληση αλλά και τα εργαλεία να ανατρέψει τα τετελεσμένα, που διαμορφώνει η Συμφωνία των Πρεσπών ή θα «πειθαρχήσει» τελικώς στις βουλές του διεθνούς παράγοντα;

Οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έβαλαν την υπογραφή τους σε μια διεθνή συμφωνία που ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Έδωσαν "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια, ως μη όφειλαν, γιγαντώνοντας την ίδια στιγμή τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Η Νέα Δημοκρατία έκανε πρόταση μομφής στη Βουλή και, όπως διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να την ψηφίσει ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή. Πιστεύω ακράδαντα - και θέλω εδώ από τη Βόρεια Ελλάδα να το επισημάνω - ότι η θωράκιση της Ιστορίας μας, των παραδόσεών μας, όπως και της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητάς μας, αποτελούν το νέο πατριωτισμό που διαπερνά οριζόντια την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι κάτι που οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δε μπορούν ή δε θέλουν να καταλάβουν.

 

Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά 12ο το συνέδριο της Ν.Δ. Ποιο είναι το διακύβευμα; Χρειάζεται μια πανστρατιά, έτσι ώστε όλες οι φυλές του κόμματος, μητσοτακικοί, καραμανλικοί και σαμαρικοί, φιλελεύθεροι και πατριώτες, να δώσουν ενωμένα τη μάχη των εκλογών;   

Παραδοσιακά τα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν μια μεγάλη πολιτική γιορτή ιδεών, μια δεξαμενή στην οποία ζυμώνονται τα έμπειρα στελέχη του κόμματος με τη νέα γενιά. Αυτό το συνέδριο όμως, είναι κομβικής σημασίας, καθώς είναι το τελευταίο, πριν από μια χρονιά πολλαπλών εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε και έτοιμη για την Ανόρθωση της Ελλάδας.

 

Και κάτι για την αυτοδιοικητική μάχη της Θεσσαλονίκης: Ύστερα από πολύ κοσκίνισμα η Ν.Δ. επέλεξε τον εκλεκτό της που θα είναι ο Νίκος Ταχιάος. Μπορεί να είναι νικηφόρα η μάχη;

Η μάχη στη Θεσσαλονίκη είναι αυτοδιοικητική και πολιτική ταυτόχρονα και ο Νίκος Ταχιάος έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να αλλάξει η πόλη σελίδα.