Συνεντεύξεις 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπερφορολόγηση διαλύει τη μεσαία τάξη"

Κύριε Κικίλια, σε ποιους τομείς θα δώσετε έμφαση στη σημερινή σας ομιλία στα Φάρσαλα;

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπάτησε και τον αγροτικό κόσμο. Όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις, αλλά έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Ο πρωτογενής τομέας είναι δυστυχώς μια μικρογραφία της πολιτικής αποτυχίας τους. Η ανεπάρκειά τους έχει απενεργοποιήσει τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών που θα έφερναν ευρωπαϊκούς πόρους και επενδύσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι η πρωτοφανής καθυστέρηση στην επικαιροποίηση των δασικών χαρτών, γεγονός που ζημιώνει τα αγροτικά νοικοκυριά. Επίσης στο ζήτημα των υποδομών υπάρχει τεράστια κωλυσιεργία, καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση βασικών οδικών αξόνων.

Για εμάς, ο Έλληνας παραγωγός πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένας δημιουργικός επιχειρηματίας. Μιας επιχείρησης που τολμά, παίρνει ρίσκα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αναζητά και στρέφεται σε καλλιέργειες και συνεταιριστικά σχήματα που του επιτρέπουν να έχει μεγαλύτερη βιωσιμότητα και εξωστρέφεια και βέβαια μεγαλύτερη κερδοφορία.

 

Πότε εκτιμάται ότι θα έχουμε εθνικές εκλογές και με ποια κριτήρια θα αποφασίσει τον χρόνο διεξαγωγής τους η κυβέρνηση;

Μάντης δεν είμαι, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις πολιτικές της υπερφορολόγησης διαλύει τη μεσαία τάξη, καταλύει το κράτος δικαίου και καταδικάζει τους πολίτες να ζουν σε ανασφάλεια και φόβο. Ειδικά στα εθνικά θέματα μας οδηγεί σε βαριές ήττες και απομείωση της εθνικής κυριαρχίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίστηκε ως το νέο και άφθαρτο, έχει συμπυκνώσει μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης.

 

Φοβάστε ενόψει εκλογών, μια ψηφοθηρική πολιτική, εκ μέρους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αναφορικά με τις προσλήψεις που καταγγέλλετε ότι γίνονται σωρηδόν, ως αυριανή κυβέρνηση η ΝΔ πως θα αντιμετωπίσει αυτούς που θα προσληφθούν από το …παράθυρο;

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους.

Η κυβέρνηση αντί να προσελκύει επενδύσεις και να παράγει πλούτο, αντιγράφει τα κακέκτυπα του «χθες» και παράγει κομματικούς στρατούς.

Είναι ανέντιμο γιατί δημιουργούν μια στρατιά νέων συμβασιούχων εξαρτημένων από μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, στους οποίους κραδαίνουν το τυράκι της ενδεχόμενης μελλοντικής μονιμοποίησης.

Ο σκοπός τους είναι πάντα ένας: Η άλωση του Κράτους για λογαριασμό του Κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σε όλους τους τόνους επισημάνει ότι «το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί».

Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, μέσα από τη μείωση των φόρων και την έκρηξη των επενδύσεων. Νέες και ποιοτικές δουλειές κυρίως για τα νέα παιδιά, προκειμένου να προκόψουν και να ανταμειφθούν. Δε θέλουμε να ζουν από το ήδη πετσοκομμένο χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους. Θέλουμε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζουμε.

 

Από τη μία η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τη μη μείωση των συντάξεων και επικαλείται βελτίωση των οικονομικών δεδομένων, από την άλλη ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι παρά τις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, υπάρχει μία σειρά δεικτών του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα που δίνουν μια μικτή εικόνα. Τελικά τι ισχύει στην οικονομία μας;

Την αλήθεια μπορεί κάποιος να την καταλάβει, μόνο εάν είναι μέσα στην κοινωνία. Σε μια περιοδεία που έκανα πρόσφατα στο Παγκράτι, σε μια συνοικία της Αθήνας, απλοί πολίτες, καταστηματάρχες, νέοι, συνταξιούχοι, μου έλεγαν  «δεν αντέχουμε άλλο». ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παρέλαβαν στις αρχές του 2015 μια Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της. Και την έφεραν σε καθίζηση χωρίς πάτο. Τώρα «γλιτώνουν» μια ακόμα πολλοστή πρόσθετη περικοπή συντάξεων – αχρείαστη το 2014. Αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε καταστροφή που μπορούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν την έκανε. Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν γιατί ο κόσμος υποφέρει

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Όταν οι αγορές αγνοούν αυτά που η κυβέρνηση θέλει να σερβίρει ως «θετικά νέα», κάτι πολύ στραβό υπάρχει από κάτω.

Η γιγάντωση της οικονομίας θα έλθει από πολλαπλασιαστικές πολιτικές που θα παράξουν πλούτο και όχι μέσα από την αναδιανομή της φτώχειας.

 

Δηλώσατε πρόσφατα πως εμπιστεύεστε τις ικανότητες και τον πατριωτισμό και των δημοσιών υπαλλήλων. Θα επιχειρήσετε να τους αξιολογήσετε, γιατί η προηγούμενη απόπειρα του Κυρ. Μητσοτάκη συνάντησε πολλές αντιδράσεις.

Είπα και το ξαναλέω πως εμπιστεύομαι τις ικανότητες και τον πατριωτισμό των δημοσίων Υπαλλήλων. Πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος αποτελεσματικό και ευέλικτο που θα σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων Φορολογουμένων και θα προσφέρει καλές υπηρεσίες. Για αυτό το σκοπό απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η μείωση της σπατάλης και της γραφειοκρατίας αλλά και η ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες της του δημοσίου. Πάνω από όλα όμως κ. Ρούστα, ο μόνος τρόπος για να διοικήσει κάποιος ένα υπουργείο και να νοικοκυρέψει τα «κακώς κείμενα», είναι να δουλέψει μαζί με τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους και όχι να τους παρακάμψει,  διορίζοντες στρατιές συμβούλων. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα γίνει καμία απόλυση και η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά, προς το συμφέρον των ίδιων, του κράτους και βεβαίως των συμπολιτών μας.

 

Ως Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ πως σχολιάζετε την επιστροφή των αναδρομικών που προωθεί η κυβέρνηση στους στρατιωτικούς;

Δε χωράει καμία αμφιβολία, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι πρέπει να πάρουν τα αναδρομικά, που σαφώς δικαιούνται. Εξάλλου η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει το 50% των αναδρομικών και είχε εγγράψει το υπόλοιπο 50% στον προϋπολογισμό του 2015.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν δεσμευτεί για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους, τέσσερα χρόνια πριν. 

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος, το 2015, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, την άμεση αποπληρωμή των αναδρομικών.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε και οι στρατιωτικοί, αυτοί δηλαδή που προστατεύουν με αυταπάρνηση την εδαφική μας ακεραιότητα, δικαιούνται να ζουν με αξιοπρέπεια. Όμως, αυτή η κυβέρνηση δίνει 1 ευρώ και παίρνει 10 από την άλλη τσέπη με την πολιτική της.