Συνεντεύξεις 

"Ο Μητσοτάκης ξαναδίνει νόημα στην Ελπίδα."

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξήγγειλε φοροελαφρύνσεις και μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Επικροτείτε τις πρωτοβουλίες αυτές;

 

Ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε αγρίως τους Έλληνες και διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη. Αύξησε το ΦΠΑ κατά 11 μονάδες, αύξησε τον ΕΝΦΙΑ αντί να τον καταργήσει και στη συνέχεια όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Η διακυβέρνησή του κόστισε ήδη στους Έλληνες 200 δις.

Στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για άλλη μια φορά γέμισε αυταπάτες τον λαό, όπως με το περίφημο Παράλληλο Πρόγραμμα και τα άλλα ευφάνταστα των τελευταίων χρόνων.

Φέτος, υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις και μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Μόνο που αυτές είναι σε βάθος τεσσάρων χρόνων, ενώ η άκρως επιζήμια διακυβέρνησή του τελειώνει σε λίγους μήνες. Κοροϊδία στην κοροϊδία.

Για τις συντάξεις που έχει δεσμευτεί να κόψει ξανά, δεν είπε τίποτε το συγκεκριμένο.

Για τη μείωση του αφορολογήτου, δεν ψέλλισε λέξη.

Το πιο ανατριχιαστικό όμως κύριε Παπαχλιμίντζο, ήταν η ατάκα του για το ασφαλιστικό: Ότι θα λυθεί σε λίγα χρόνια με «φυσιολογικό τρόπο», αφού οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι ήδη πάνω από 70 ετών. Ντροπή…

  

Τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από την αποψινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη;

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο και το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο. Στηριγμένος πάντα στη γλώσσα της αλήθειας, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις που ξαναδίνουν νόημα στην ελπίδα.

 

Εφόσον η ΝΔ έχει καταγγείλει σε υψηλούς τόνους τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, γιατί δεν δεσμεύεται για την ακύρωσή της όταν θα έρθει στην εξουσία;

 

Η Νέα Δημοκρατία δια του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ.

Ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί. Έφερε μια επιβλαβή συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα που δίνει στους Σκοπιανούς τη μακεδονική γλώσσα, τη μακεδονική εθνότητα και φουντώνει αντί να σβήνει, τον αλυτρωτισμό στο γειτονικό κράτος και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Τσίπρας που ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη να ακυρώσει στο μέλλον τη συμφωνία. Aκόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής των Διεθνων Σχέσεων γνωρίζει ότι από τη στιγμή που μια συμφωνία έχει τις υπογραφές δύο Πρωθυπουργών και η διαδικασία στο ΝΑΤΟ εκκινήσει αυτή δεν αναστρέφεται.

Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος θα κουβαλούν μόνιμα στις πλάτες τους, το βάρος της παραχάραξης της Ιστορίας, της απεμπόλησης των μακεδονικών αγώνων, κόντρα στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

  

Σας καλύπτει ως Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. η δέσμευση του κ. Τσίπρα για επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς;

 

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν δεσμευτεί για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους, τέσσερα χρόνια πριν. 

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος έθετε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, την άμεση αποπληρωμή των αναδρομικών. Επίσης τα τελευταία χρόνια δε χάνουν ευκαιρία να το υπόσχονται ξανά και ξανά, χωρίς ουδέποτε να το έχουν υλοποιήσει.

Δε χωράει καμία αμφιβολία, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι πρέπει να πάρουν τα αναδρομικά, που σαφώς δικαιούνται. Αλλά για μια ακόμη φορά ακούσαμε μόνο μια υπόσχεση. Ούτε το χρόνο υλοποίησης, ούτε το πότε θα αρχίσει η καταβολή των αναδρομικών, ούτε τον αριθμό των δόσεων.

 

Ήταν σωστή κίνηση η άμεση επιστροφή των δύο Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν προ ημερών τα σύνορα στον Έβρο; Πως κρίνετε εν γένει τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις; 

 

Μετά την πρόσφατη σκληρή περιπέτεια της παράνομης κράτησης επί 5 μήνες των δύο στρατιωτικών μας, οι Έλληνες  είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι σε τέτοια περιστατικά.

Η Ελλάδα, χωρίς να απεμπολήσει ίχνος της εθνικής της κυριαρχίας, δε θα γίνει Τουρκία.

Οφείλουμε όμως να είμαστε ξεκάθαροι.

Η παραβατικότητα στο Αιγαίο, οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η επιθετική ρητορική Τούρκων αξιωματούχων, δεν είναι αποδεκτές από εμάς.

Κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον και άρα η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να τα υπερασπίζεται.

Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει να επιδείξει εθνικές ήττες.