Δελτία Τύπου 

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε δυνατά!

 

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε χθες βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθήνας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. Στο κατάμεστο από 2.500 άτομα «Αθηνών Αρένα» της οδού Πειραιώς, ο Βασίλης Κικίλιας άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «δίχασε την ελληνική κοινωνία, επανέφερε εμφυλιοπολεμικές πρακτικές που είχαμε ως χώρα αφήσει δεκαετίες πίσω μας. Έμαθε τους ανθρώπους να μισούν ο ένας τον άλλον, τους Έλληνες να φθονούν και να εχθρεύονται το διπλανό τους».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «στη Νέα Δημοκρατία είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες, για να στείλουμε παντού μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, για να κάνουμε τον κόσμο να πιστέψει ξανά, να ονειρευτεί ξανά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξαναφτιάξει τη σχέση πολιτών και πολιτικών που χάλασε μέσα στην κρίση. «Θα τη φτιάξουμε λέγοντας λίγα προεκλογικά, θα τη χαλυβδώσουμε εφαρμόζοντάς τα μετεκλογικά. Γιατί τα λόγια στην πολιτική μετράνε πλέον λίγο, οι πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν το είναι του ανδρός», τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ομιλία του στους τέσσερις βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

1. Την ανόρθωση της μεσαίας τάξης μέσα από την πάση θυσία μείωση της φορολογίας. 

Η νέα διακυβέρνηση οφείλει πρωτίστως να στηρίξει τη μεσαία τάξη που είναι σταθεροποιητικός παράγοντας του πολιτεύματος και της κοινωνίας. Με εργαλείο την πάση θυσία μείωση της φορολογίας σε όλους τους φορολογικούς συντελεστές και στόχους την επιστροφή των παιδιών μας, των νέων επιστημόνων από το εξωτερικό, τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την πάταξη του παραεμπορίου.

2.βΤις επενδύσεις που θα φέρουν νέες ποιοτικές δουλειές για όλους, και κυρίως για τα παιδιά μας. 

Άμεση προώθηση και διευκόλυνση επενδύσεων, μικρών, μεσαίων, μεγάλων, εγχώριων, εξωχώριων, με ένα ευέλικτο πλαίσιο (πρώτα να έρχονται, μετά να ελέγχονται), με αποποινικοποίηση τους κέρδους, που θα φέρουν άμεσα έσοδα για το κράτος, χρήμα στην αγορά και θα δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.

3. Την ασφάλεια και την τάξη στην πόλη μας, την Αθήνα και τις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς ελευθερία και δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές μας. Σας θυμίζω ότι το 2014, που είχα την τιμή να είμαι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήταν η χρονιά με τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας. Θα ενεργοποιήσει 1500 νέες θέσεις στην ΕΛΑΣ. Θα επανασύσταθεί η ομάδα Δέλτα και θα ενισχυθεί η ομάδα Δίας, με διαρκείς περιπολίες στις πόλεις μας. Θα καταργήσουμε το Πανεπιστημιακό άσυλο για να πάψουν να είναι τα Πανεπιστήμιά μας άντρα ανομίας και αναρχίας και να μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά μας χωρίς να κινδυνεύουν από μπαχαλάκηδες. Θα αντιμετωπίσουμε την παράνομη μετανάστευση με αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, διαχωρισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών και λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους δεύτερους.

4. Την υπερήφανη στάση στα εθνικά μας θέματα.

Ελευθερίες  και δικαιώματα μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια ρωμαλέα Πατρίδα, με πλήρη κυριαρχία. Μια Πατρίδα στην οποία ακμάζει ο πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός αντιστοιχεί στην ανάγκη να υπηρετηθεί η συλλογικότητά μας, το έθνος μας. Ο σύγχρονος πατριωτισμός υπηρετείται και εκφράζεται από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θεωρεί τη σκληρή δουλειά μέσο ατομικής και συλλογικής προκοπής, που δεν εγκαταλείπει τους κοινωνικά αδύναμους, που σέβεται την θρησκευτικότητα, που εμπνέεται από την ιδέα του έθνους και την Ιστορία, που υπακούει στους νόμους, που καθοδηγείται από το ιδανικό μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής πολιτείας, που θεωρεί την οικογένεια κύτταρο και θεμέλιο της κοινωνίας.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός εκφράζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που θεωρεί την υπεράσπιση των εθνικών μας ιδανικών, της ιστορίας μας και της εθνικής μας ακεραιότητας αυτοσκοπό. Που δεν βάζει στο ζύγι την Ελλάδα για την επίτευξη ιδιοτελών σκοπών, που δεν διαπραγματεύεται ιερά και όσια με αντάλλαγμα τα φτηνά και τα ταπεινά. Γιατί κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους, κάθε ελληνική ψυχή, κάθε στιγμή της ιστορίας μας, είναι σαρξ εκ της σαρκός μας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην καριέρα του ως αθλητή, τονίζοντας ότι «έχω φορέσει τη φανέλα της εθνικής μπάσκετ και έχω ακούσει τον Εθνικό ύμνο της χώρας μας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου από παιδάκι, έχω μάθει να αγαπώ την Πατρίδα, έχω μάθει να μάχομαι για την Πατρίδα, έχω μάθει να μην τα παρατάω ποτέ!», ενώ ευχαρίστησε και τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα το βλέμμα εμπιστοσύνης με το οποίο με αγκαλιάζετε και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σας το ανταποδώσω είναι με καθαρότητα, εντιμότητα, σκληρή δουλειά και πάνω από όλα αγάπη για την Πατρίδα. Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα αλλιώς και αυτή την Ελλάδα θέλουμε να τη ζήσουμε τώρα.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε δυνατά! Να δουλέψουμε δυνατά! Να πάμε στην κάλπη δυνατά!

Σας αφήνω με τα λόγια του Ρήγα Φεραίου: «Σ´ Ανατολή και Δύση και Νότον και Βοριά, Για την Πατρίδα όλοι, νάχωμεν μια καρδιά».

Να είστε υπερήφανοι που είστε πατριώτες, να είστε υπερήφανοι που είστε φιλελεύθεροι, να είστε υπερήφανοι που είστε Έλληνες.

Καλό αγώνα!

Πάμε δυνατά στην Ά Αθήνας!

Σας ευχαριστώ πολύ».