Δελτία Τύπου 

Επίσκεψη Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια στις Βρυξέλλες.

 

Με τις συναντήσεις του με τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Joseph Daul και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Antonio Lopez Isturiz, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας ενημέρωσε τον Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας για θέματα εξωτερικής ασφάλειας της Ε.Ε., που αυτή την εποχή με τις προκλήσεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν είναι κορυφαία θέματα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για τη βαρύνουσα σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στα θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, αλλά και στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας.

Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul συζήτησαν για την κοινή αμυντική πολιτική ως μοχλό ανάπτυξης και των αμυντικών βιομηχανιών των κρατών μελών της Ε.Ε. μέσω κοινών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο κ. Daul εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το ΕΛΚ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια εποχή εμφάνισης ακραίων ευρωφοβικών σχημάτων στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Antonio Lopez Isturiz συζητήθηκε εκτενώς η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) στον τομέα της Ασφάλειας και της Άμυνας και οι θέσεις του ΕΛΚ για τον ευρωστρατό.

Οι κ.κ. Κικίλιας και Isturiz εκτίμησαν από κοινού την κρισιμότητα των ευρωεκλογών για το μέλλον και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής στην Ε.Ε. και εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για την επιτυχία της υποψηφιότητας Weber.