Δελτία Τύπου 

Διήμερη Επίσκεψη του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια στο νομό Αιτωλοακαρνανίας

 

 

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ως Υπεύθυνου της επιτροπής εκλογικού αγώνα του κόμματος για τη Δυτική Ελλάδα.

 

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο.

 

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης με το Δήμαρχο Μεσολογγίου, ήταν η αναστολή λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, λόγω των αλλαγών στο σχεδιασμό των στρατιωτικών δομών της χώρας. Ο κ. Καραπάνος ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για τις θέσεις και τις προτάσεις που υπέβαλλε ο Δήμος Μεσολογγίου στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, σχετικά με την εξέλιξη και δημιουργία νέων δομών.

 

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ενημέρωσε τον κ. Κικίλια και για το ζήτημα της μεταστέγασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, το οποίο παρά τις θετικές γνωμοδοτήσεις έως σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία είτε διαμόρφωσης του χώρου, είτε μετακίνησης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, ενώ είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τις διοικήσεις του Δικηγορικού και του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου, κατά τις οποίες του τέθηκαν εκτός των τοπικών ζητημάτων και κλαδικά με σπουδαιότερο αυτό της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.

 

Στις δηλώσεις του στο Μεσολόγγι, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι προτεραιότητα της Ν.Δ. θα αποτελέσει η μείωση της φορολογίας, ενώ δίνοντας το στίγμα των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, ξεκαθάρισε ότι αυτά που θα ανακοινωθούν δεν θα είναι μεν πολλά, αλλά θα είναι δε άμεσα υλοποιήσιμα. «Θέλουμε αυτά που είπαμε προεκλογικά να τα εφαρμόσουμε όλα μετεκλογικά» είπε χαρακτηριστικά.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο βουλευτής της Ν.Δ. συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που «ακουμπά» στην κοινωνία και αποτελεί  μοχλό ανάπτυξης και πυλώνα της κοινωνίας. Στην περιοχή και το νομό μπορούν να γίνουν πολλά έργα. Ο κ. Παπαναστασίου μου εξήγησε τις λεπτομέρειες που αφορούν στη μεγάλη πρωτοβουλία για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό που θα δώσει άλλη ώθηση στην πόλη. Όλες αυτές τις προτάσεις οφείλουμε να τις επεξεργαστούμε. Η περιοδεία μου στο νομό έδειξε ότι η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει παράδειγμα για το πώς, μέσα από την κρίση, μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη να στηριχθεί σε νέα πρόσωπα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων. Έτσι ευκαιριακά αντιμετωπίζει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις. Εξάλλου πιστεύουμε στο ομαδικό παιχνίδι».

 

Μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Αγρινίου, ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ το βράδυ της πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με στελέχη και πολίτες, στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αγρινίου.

 

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, ενώ είχε συνάντηση και με τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης.

 

Η περιοδεία του Βασίλη Κικίλια στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ολοκληρώθηκε στη Ναύπακτο, όπου είχε συζήτηση με πολίτες.