Δελτία Τύπου 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θεατής στα επεισόδια στα hot spots.

 

 

 «Για δεύτερη συνεχόμενη φορά εντός του Νοεμβρίου, τυλίχτηκε στις φλόγες ο καταυλισμός της Σούδας Χίου, αποτελώντας την κορύφωση επεισοδίων μεταξύ μεταναστών και καθιστώντας, για άλλη μια φορά, την επιθετικότητα, καθώς και τις έκρυθμες καταστάσεις, μέρος της καθημερινής τους διαβίωσης στα hot spots του Βορείου Αιγαίου. 

Παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κόρινθο, όπου οι μετανάστες έβαλαν φωτιά στο κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων της περιοχής τους.

Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο μετά και την επίθεση σε 17χρονο Έλληνα, στο δημοτικό πάρκο Σάμου και το σοβαρό τραυματισμό 17χρονου μετανάστη στην Πάτρα. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανύπαρκτη και αδιάφορη, παραμένει θεατής σε παραβατικές συμπεριφορές. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί ούτε να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης ασφάλειας, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας.

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες απηύθυνε έκκληση επείγουσας δράσης για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών στη Σάμο, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι υπάρχει έλλειψη επαρκούς στέγασης και κάλυψης βασικών αναγκών, καθώς και ότι οι πρόσφυγες - μετανάστες ασφυκτιούν λόγω της υπερσυγκέντρωσής τους μέσα στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης.

Η μόνιμη απάντηση των κυβερνώντων ότι τα κίνητρα της κριτικής μας είναι καθαρά αντιπολιτευτικά, κατέρρευσε. Στη φωνή της Νέας Δημοκρατίας, που εδώ και καιρό επισημαίνει την έλλειψη σχεδίου, έρχεται πλέον να προστεθεί και αυτή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες.

Θα φροντίσουν στην Κυβέρνηση να ασχοληθούν με σοβαρότητα και σχέδιο με το  προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα πριν να είναι αργά;».