Δελτία Τύπου 

Δήλωση του Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την πρόσληψη 80 συμβασιούχων, για την απασχόλησή τους στα κέντρα υποδοχής προσφύγων-μεταναστών της Λάρισας.

 

 

 

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, το Δημόσιο προχώρησε σε προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίοι, μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, εγκρίθηκε να εργασθούν με οκτάμηνη σύμβαση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων - μεταναστών της περιοχής τους. Οι μισθοί των παραπάνω προσληφθέντων προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια. 
 
Όπως καταγγέλλεται, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προσφέρουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους, αφού δεν τους έχει δοθεί συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας. Και αυτό διότι, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών (στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου”) για το οποίο προσελήφθησαν, έχει κλείσει από το καλοκαίρι, προκειμένου να τοποθετηθούν οικίσκοι και οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί προσωρινά στο Κυψελοχώρι.
 
Για μια ακόμα φορά, διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί χαοτικά και χωρίς σχέδιο, σκορπίζοντας τους διαθέσιμους πόρους. Ρωτούμε, εάν υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις σε περιοχές της χώρας και καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν. Θα το πράξουν;
 
Για πόσο ακόμα θα συνεχίσουν να σπαταλούν αλόγιστα κοινοτικούς και εθνικούς πόρους;».