Δελτία Τύπου 

Δήλωση του Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια σχετικά με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδυσσέα Βουδούρη.

 

 

«Ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδυσσέας Βουδούρης κατήγγειλε, σε σημερινή συνέντευξή του, τον Υπουργό Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι, αν και έχουν παρέλθει πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν έχει υπογράψει το Φ.Ε.Κ. του ορισμού των αρμοδιοτήτων του, αποφεύγοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του.

 

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, - μιλώντας στην τηλεόραση του “ΣΚΑΙ”-   να ζητήσει συνάντηση από τον κ. Μουζάλα και να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που ο Υπουργός δεν ανταποκριθεί στο αίτημά του.

 

Σε επίσης σημερινή συνέντευξή του, στο “Βήμα FM”, ο κ. Βουδούρης “καταγγέλλει” την Κυβέρνησή του ότι ξοδεύει υπερβολικά πολλά χρήματα για τους πρόσφυγες - μετανάστες, αναφέροντας το παράδειγμα της Νορβηγίας, στην οποία το μέσο ετήσιο κόστος ενός είναι 12.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 15.200 ευρώ!

 

Έτσι, σε μία τόσο εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όπου ο αριθμός εγκλωβισμένων προσφύγων - μεταναστών έχει  υπερβεί τους 60.000 και οι αφίξεις στα νησιά μας είναι καθημερινές και σταθερές, με προφανείς κινδύνους, η ανίκανη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνείται - για δικούς της λόγους - να βάλει μία τάξη, με συνέπεια τη διαιώνιση της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί.

 

Αντί να προχωρήσουν, με σχέδιο, στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους (έλεγχος, διαχωρισμός προσφύγων - μεταναστών, προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης, μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες), τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να παίζουν παιχνιδάκια εντυπωσιασμού μεταξύ τους και, δημόσια πλέον, ομολογούν την ανικανότητά τους.

 

Αρκετά!».