Δελτία Τύπου 

 

Στη συνεδρίαση της Βουλής για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, μίλησε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθήνας, ΒασίληςΚικίλιας.

 

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό πατώντας πάνω στη σανίδα του λαϊκισμού, δημαγωγώντας και υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα και τόνισε ότι αντί να λειτουργήσει παιδευτικά η περιπέτεια που περνά η χώρα, περισσεύει στην κυβέρνηση η αμετροέπεια και το πολιτικό θράσος.

Ανέφερε ότι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα είναι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 5.7 δις ευρώ, επιβολή νέων φόρων, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κύριες και επικουρικές, σε επιδόματα, εφάπαξ, ΕΚΑΣ, επίδομα θέρμανσης.

«Πόσες φορές δεν κατηγορήσατε και δυσφημίσατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας «το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς;», αναρωτήθηκε ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επισήμανε ότι «το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς καταρρίφθηκε».

Στο θέμα της συναίνεσης που ζητά ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε ανήθικο το να ζητά συναίνεση «ο επικεφαλής του κόμματος που πολιτικά δικαιολόγησε, υιοθέτησε και κάλυψε την όποια πολιτική βία και τον εξτρεμισμό εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων».

Θύμισε στην ομιλία του, ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην περσινή αντίστοιχη συζήτηση στη Βουλή είχε αναφέρει: «Όποια παιχνίδια και να παίξετε, σε συνεργασία με την τρόικα και τους δανειστές, δεν θα ξεγελάσετε κανέναν. Για μας δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει. Είναι το δικό μας «there is no alternative» που έλεγε κάποτε η Θάτσερ».

Ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε με μια άλλη φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ: «The problem with socialism is that you eventually run out of other peoples' money - Το πρόβλημα με τον σοσιαλισμό είναι ότι στο τέλος σάς τελειώνουν τα χρήματα των άλλων.

Και δυστυχώς από ό, τι φαίνεται τα χρήματα των άλλων για να παίζετε εσείς παριστάνοντας την κυβέρνηση, τελείωσαν».

Ο κ. Κικίλιας έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει «τον πρώτο «αριστερό» και κοινωνικά ανάλγητο προϋπολογισμό», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι αν μπορούσαν, θα γύριζαν ένα χρόνο πίσω και τότε θα ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.