Δελτία ΤύπουΠρογραμματισμένη επίσκεψη στο Νομό Σερρών πραγματοποίησε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Σερρών.

 

Ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε την Αστυνομική και Πυροσβεστική Διεύθυνση Σερρών όπου συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε από τους Διοικητές για την κατάσταση των υπηρεσιών. Ακολούθησαν συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών, ενώ συναντήσεις είχε και με τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού και τον Δήμαρχο της πόλης. Κεντρικό θέμα των συναντήσεων ήταν οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και όπως κατέστη σαφές από όλους τους φορείς η αναγκαιότητα παραμονής στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι επιτακτική.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε την οικία του Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Σερρών της Νεάς Δημοκρατίας κ.κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και Φωτεινή Αραμπατζή, και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και αισθάνομαι δέος και σεβασμό στο σπίτι του ανθρώπου που γεννήθηκε, μεγάλωσε, ξεπέρασε τις δυσκολίες και γαλουχήθηκε για να γίνει ο μεγαλύτερος σύγχρονος ηγέτης αυτής της χώρας και να μας οδηγήσει στην ασφάλεια και την αγκαλιά, σε πείσμα πολλών τότε, της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είδε μπροστά από τον καιρό του. Είναι γνωστό σε όλους ότι έστυψε την ψυχή του προς χάριν του λαού του.

Χαίρομαι που σε αυτή την πολύ κρίσιμη και δύσκολη στιγμή, μου γίνεται η τιμή από την οικογένειά του να επισκεφθώ το σπίτι του εδώ, στην Πρώτη Σερρών, αντιλαμβανόμενος ότι το συγκλονιστικό διακύβευμα των ημερών είναι αυτό:

Η ασφαλής πορεία στην καρδιά της ευρωπαϊκης οικογένειας που μας έβαλε. Το διακύβευμα του αν θα ψηφίσουμε Ναι στο δημοψήφισμα και θα μείνουμε στην Ευρώπη ή Όχι και θα είμαστε άξιοι μιας σκληρής και πικρής μοίρας.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης και όραμα για το αύριο. Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σκέφτονται πάνω απ' όλα τα παιδιά τους και τις γενιές που έρχονται.

Ας δυσκολευτούμε λοιπόν εμείς σήμερα προκειμένου οι επόμενες γενιές να ζήσουν καλύτερα. Και θα ζήσουν καλύτερα. Η ευρωπαϊκή οικογένεια ήδη έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα και έχει πολλά να προσφέρει ακόμα. Οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί. Είναι και εθνικοί τους οποίους οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του νομού Σερρών καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο. Τους ζουν!

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι με φάρο την πολιτική κληρονομιά του, το παράδειγμά του, την αξιοσύνη και την καθαρότητά του, τη γενναιότητά του και το ηγετικό του πνεύμα, όλοι εμείς, με μικρά και ταπεινά βήματα, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εγγυηθούμε την κληρονομιά του.

Και πάλι ένα ευχαριστώ στην οικογένειά του και στον συνάδελφό μου τον Κώστα Καραμανλή που με έφερε σήμερα εδώ. Ανήκει κι εκείνος στη νέα γενιά που θα κληθεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.»  

Απόψε, ο κ. Κικίλιας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Σερρών.