Δελτία ΤύπουΟ βουλευτής Α’ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας προσερχόμενος σήμερα στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Οι Έλληνες αστυνομικοί δεν είναι και δεν μπορεί να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Το 2015 εν μέσω κρίσης, που δοκιμάζεται η συνοχή της χώρας, διχαστικές δηλώσεις, αποφάσεις και σκέψεις ή εντολές από μη αρμοδίους, που δημιουργούν την αίσθηση ότι μπορεί να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή μόνο ζημιά κάνουν.

Θέλω να ζητήσω από όλους και ειδικά από τους συναδέλφους οι οποίοι εκπροσωπούν και θεσμούς, όπως η Πρόεδρος της Βουλής, να προσέχουν πολύ από εδώ και στο εξής στο πώς τοποθετούνται για αυτούς οι οποίοι έχουν ταχθεί στην προστασία του Έλληνα πολίτη, την ασφάλειά μας και τη δημόσια τάξη. Το κάνουν σε δύσκολες εποχές, χωρίς η ανταποδοτικότητα της δουλειάς τους να αποτιμάται σε χρήμα και με πολύ υψηλό φρόνημα, μεγάλη αυταπάρνηση και αποτελέσματα.

Οπότε, προσοχή από όλους παρακαλώ!

Η ελληνική κοινωνία επιζητά τους απλούς αστυνομικούς δίπλα της. Να περιπολούν, να ελέγχουν, να προσδίδουν στη χώρα το αίσθημα της ασφάλειας. Αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση η κυρία Πρόεδρος της Βουλής. Κάνει ό, τι μπορεί για να απομακρύνει από την ελληνική κοινωνία τον Έλληνα αστυνομικό. Και το Κοινοβούλιο είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν το δέχομαι.                                                      

Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση. Να καταλάβουμε ότι πρέπει να ψάξουμε να βρούμε αυτά τα οποία μας ενώνουν και όχι εκείνα που μας χωρίζουν.» 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια είναι η εκτίμησή σας; Βλέπετε να οδηγούμαστε σε συμφωνία ή σε εκλογές;

 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κανένα σχόλιο δεν μπορεί να γίνει αυτή την ώρα. Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και είναι εμφανές ότι έχουμε βάλει απέναντί μας το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, τους ηγέτες εντός και εκτός Ευρώπης, τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να διεκδικείς ένα καλύτερο μέλλον για το λαό σου, έχοντας βάλει απέναντι όλους αυτούς οι οποίοι θα έχουν λόγο στις τελικές αποφάσεις.

Ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά.