Δελτία ΤύπουΟ κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε προς ψήφιση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Κατρούγκαλος ενδιαφέρεται κυρίως:

 

  1. για τους συνδικαλιστές καθώς τους επαναφέρει στα πειθαρχικά συμβούλια επιστρατεύοντας το αγγλοσαξονικό δίκαιο κατά το “οι όμοιοι να δικάζουν όμοιους” και αφήνοντας απροστάτευτους και ισοπεδωμένους ουσιαστικά τους καλούς, συνεπείς, εργατικούς και δημιουργικούς δημόσιους υπάλληλους.
  2. για τους πελάτες του μέσω της επαγγελματικής του ιδιότητας χωρίς να δείχνει την απαραίτητη παρρησία δηλώνοντας στον Πρωθυπουργό ότι δεν θα αναλάβει το συγκεκριμένο Υπουργείο με το οποίο οι πελάτες του βρίσκονται σε δικαστική διένεξη.  
  3. για την εκλογική του πελατεία καθώς προτάσσοντας την ιδιότητα του συνταγματολόγου αφήνει ανεξέλεγκτες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διογκώνει χωρίς διερεύνηση τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και απαξιώνει το ΑΣΕΠ.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας απηύθηνε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τα παρακάτω ερωτήματα στον κ. Κατρούγκαλο:

  1. Αν γίνεται η προβλεπόμενη αμοιβή του 12% για τις νομικές του υπηρεσίες να θεωρείται ακτιβισμός.
  2. Αν έχει κοστολογήσει πόσο πραγματικά θα κοστίσει στο Δημόσιο η επαναφορά των πελατών του που είναι σε αργία.
  3. Που θα βρεθούν εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης τα 72 εκατ. ευρώ που εκτιμά η Κυβέρνηση ότι θα κοστίσει η επαναφορά.
  4. Πως θα αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη παρατεταμένη κινητοποίηση των εργατών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων που θα μετατρέψει την πόλη σε χωματερή όταν απαγορεύει τις επιτάξεις.