Δελτία Τύπου«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού μου στις Η.Π.Α. και τις πολύ ουσιαστικές επαφές που είχαμε εκεί.  

Όπως γνωρίζετε  πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων, που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα βρίσκονται η τρομοκρατία και η δράση των τζιχαντιστών. Επιπλέον, η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης καλείται να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ροή μεταναστών, λόγω του πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ.

Επειδή καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτούς τους κινδύνους, επιβάλλεται η ουσιαστική και διαρκής συνεργασία και η σύναψη διεθνών συμμαχιών. Η Ελλάδα οχυρώνεται μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες της και λειτουργεί τελικά, ως ο μοναδικός παράγοντας σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Λεκάνη της Μεσογείου.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου δεσμεύτηκα ότι θα εργαστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, μαζί με όλους τους ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, για  να υπάρχει ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, και να προστατεύσουμε πραγματικά τα δικαιώματά τους.

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται, ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για  να υποδεχθούμε επενδύσεις, που είναι ο μόνος τρόπος, που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη».

Δηλώσεις από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια στο Προεδρικό Μέγαρο την 12-11-2014