Δελτία ΤύπουΚατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας είχε χωριστές συναντήσεις, το πρωί, με τον Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Η.Π.Α. (C.I.A.) και τον Διευθυντή του F.B.I.

Στη συνάντηση με το Διευθυντή της CIA, κ. John Ο. Brennan, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής διμερούς συνεργασίας καθώς και επιθυμία για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυσή της σε θέματα τρομοκρατίας. Ο κ. Brennan αναγνώρισε ως σημαντικό το ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και εξέφρασε την ετοιμότητα του ιδίου και της αμερικανικής πλευράς να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην προσπάθεια που κάνει η χώρα στα θέματα ασφάλειας. 

Ο Υπουργός με τη σειρά του επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών ασφάλειας και αναφερόμενος στο παγκόσμιο έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση αντάλλαξε απόψεις ως προς την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τους.

Στη συνάντηση με το Διευθυντή του FBI, κ. James Comey, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο συνεργασίας τους για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου και το κυβερνοέγκλημα κι έγινε μνεία στις πρόσφατες επιτυχίες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την πρωτοπόρο εφαρμογή CyberKid και CyberAlert.