Δελτία ΤύπουΟ Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα, (23/09/2014), με τον Βουλευτή Α’ Αθήνας κ. Ανδρέα Ψυχάρη, Ειδικό Εκπρόσωπο Για Θέματα Μετανάστευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συζήτησαν θέματα ελληνικής στρατηγικής αναφορικά με το μεταναστευτικό, αλλά και τα προβλήματα της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Κικίλιας μετά τη συνάντηση δήλωσε: ««Είμαστε πολύ χαρούμενοι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  για τη φυσική παρουσία και τη στήριξη του συναδέρφου, του Ανδρέα Ψυχάρη, τον οποίο οφείλω να συγχαρώ για τον ορισμό του ως Ειδικού Εκπροσώπου Για Θέματα Μετανάστευσης του Ο.Α.Σ.Ε. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μία σειρά απόψεων για τα θέματα της μετανάστευσης, τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ελληνική στρατηγική και την υπάρχουσα κατάσταση τόσο στην επικράτεια, όσο και ειδικότερα στην Αθήνα. Επίσης, συμφωνήσαμε να είμαστε σε διαρκή συνεννόηση και  συνεργασία, ώστε να ενισχύουμε την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας σε ευρωπαϊκά και διεθνή fora».

Από την πλευρά του ο κ. Ψυχάρης δήλωσε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον καλό συνάδελφο και Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Κικίλια, με τον οποίο μας συνδέει μεταξύ άλλων η κοινή αγωνία για την πόλη μας, την Αθήνα. Συζητήσαμε σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης, αλλά κυρίως την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Αθηναίων. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη για διαρκή συνεργασία με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων της πόλης της Αθήνας. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του».