Δελτία ΤύπουΒ. Κικίλιας : «Η καλή συνεργασία μεταξύ της επίσημης Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών που θα επιφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα, 12/09/2014, με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργο Καραμέρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Χρήστο Καπατάη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, συζητήθηκε εκτενώς η ασφάλεια και η αστυνόμευση σε όλη την περιφέρεια Αττικής με έμφαση στις απαραίτητες δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα. Για τον τομέα της οδικής ασφάλειας, και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης τόσο των μαθητών, όσο και των επαγγελματιών οδηγών.

Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της δημιουργίας ανοικτών δομών φιλοξενίας για τη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Τέλος συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας για την καλύτερη ενημέρωση και τον συντονισμό κοινών δράσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Ήταν μία πολύ εποικοδομητική και σοβαρή συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο που αφορά τις ζωές εκατομμυρίων συμπολιτών μας στην Περιφέρεια. Υπήρξε μία ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων και τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αποφασίστηκε μία ανοικτή – θεσμική γραμμή επικοινωνίας, προκειμένου να υπάρχει ταχεία ενημέρωση, αλλά και αποτελεσματικότερη δράση σε θέματα της Περιφέρειας. Εγώ προσωπικά έχοντας ασκήσει καθήκοντα από διάφορες θέσεις τόσο από τον πρώτο, όσο και από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης σέβομαι και τιμώ τον θεσμό και γνωρίζω και τις δυσκολίες, αλλά και τα προβλήματα που ζητούν επίλυση. Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία πιστεύω ότι η καλή συνεργασία μεταξύ της επίσημης Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών που θα επιφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών».