Δελτία Τύπου Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού οδοντοτεχνίτη, που παρείχε παράνομα οδοντιατρικές υπηρεσίες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Οδοντιατρικών Συλλόγων, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κλπ., καθώς και για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 72χρονος ημεδαπός, ενώ ήταν οδοντοτεχνίτης, από το έτος 2009 τουλάχιστον και μετά παρείχε παράνομα υπηρεσίες οδοντιάτρου σε ασθενείς από τους οποίους λάμβανε αμοιβή, χωρίς να εκδίδει αντίστοιχα φορολογικά στοιχεία.

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν δύο περιπτώσεις ασθενών, για τις οποίες ο 72χρονος έλαβε, συνολικά, το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) χωρίς να εκδώσει αποδείξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.