Συνεντεύξεις



 

"Ο Μητσοτάκης «οργώνει» την Ελλάδα, ο Τσίπρας κάνει ταξίδια εντυπώσεων στα Σκόπια"


Εξαπολύσατε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «δε μπορεί να πάει στη Μακεδονία, αλλά πηγαίνει με ευκολία στα Σκόπια». Δεν ήταν δηλαδή προς το συμφέρον της Ελλάδας αυτό το ταξίδι;

Κύριε Γκάτσιε, είδα πανηγυρισμούς και εύθυμο κλίμα στα Σκόπια, κατήφεια και προβληματισμό στη Μακεδονία. Στο ερώτημα, τελικά, τι κέρδισε η Ελλάδα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η απάντηση είναι τίποτα. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική ταυτότητα, γλώσσα, εθνότητα, προσχωρώντας και αυτός και οι βουλευτές του στα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, έχετε σηκώσει ψηλά το ζήτημα των μακεδονικών προϊόντων. Μετά και την παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο Οικονομικό φόρουμ των Σκοπίων, δε νιώθετε πιο ήσυχος για την προστασία τους;

Η οικονομική ζημιά που έχει γίνει στη Μακεδονία είναι βαριά. 10.000 μακεδονικά προϊόντα τίθενται εν αμφιβόλω και μια επιτροπή κάποιων Ευρωπαίων γραφειοκρατών θα αποφασίσει μετά από τρία χρόνια για το τι τίτλο θα φέρουν. Η απόλυτη ήττα.

 

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι η κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να πάρει τη μορφή δημοψηφίσματος απέναντι στην κυβέρνηση; Θεωρείτε ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών;

Οι εκλογές είναι η ανώτερη στιγμή της Δημοκρατίας όπου ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει. Οι Έλληνες έχουν τέσσερα χρόνια να εκφραστούν, θα δώσουν την απάντησή τους στα ψέματα και τις κοροϊδίες του κ. Τσίπρα, στην υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Όσο ο κ. Τσίπρας κάνει ταξίδια εντυπώσεων στα Σκόπια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «οργώνει» την Ελλάδα.

Αυτοδιοίκητες, Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Την αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα.

 

Στον πυρήνα του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται η μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και των πρωτογενών πλεονασμάτων. Σε ποιο βαθμό εξαρτάται το ένα από το άλλο και ποιο είναι κατά την άποψή σας το «κλειδί» για να δεχτούν οι εταίροι μας την επανεξέταση δημοσιονομικών στόχων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Οι εταίροι μας φέρουν ευθύνη, γιατί αποδέχτηκαν την άγρια υπερφορολόγηση των Ελλήνων κατά την τετραετία Τσίπρα. Εμείς αποδείξαμε και στο παρελθόν (ΦΠΑ στην εστίαση, φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης) ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι αναπτυξιακό κίνητρο και επιτρέπει στην αγορά να αναπνεύσει, στους εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες να έχουν κέρδη για να μπορούν να προσλάβουν και άλλο κόσμο.

Αυτή η ακριβώς είναι η καρδιά του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πάση θυσία μείωση της φορολογίας μαζί με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων, συνδυασμένο με μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει σημαντικά το πορτοφόλι της μέσης ελληνικής οικογένειας. Είναι τόσο ρεαλιστικό, άρα και ελκυστικό, αυτό το οικονομικό μοντέλο που ήδη ο Μ. Βέμπερ, υποψήφιος του ΕΛΚ για επικεφαλής της Κομισιόν, υιοθέτησε τη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Καταθέσατε πρόσφατα την ανησυχία σας σχετικά με τα σενάρια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να συζητήσει κάτι τέτοιο, για να «λύσει» τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό. Εξακολουθείτε να ανησυχείτε;

Μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στην Άγκυρα, της οποίας το περιεχόμενο δεν δημοσιοποιήθηκε, αποκάλυψα ότι η συζήτηση έγινε κυρίως για τα ενεργειακά. Τότε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να με αποδοκιμάσει.

Αμέσως μετά όμως, ο ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλος, ο πρώην ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, ο κ. Τσιρώνης και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παραδέχτηκαν του λόγου το αληθές, λειτουργώντας ως «λαγοί» του κ. Τσίπρα.

Όπως επιζήμια διαχειρίστηκε το Σκοπιανό, έτσι θα διαχειριστεί και τα ελληνοτουρκικά, ο Πρωθυπουργός που πιστεύει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Υποτίμησε όμως τον πατριωτισμό των Ελλήνων και πίστεψε ότι μπορεί να τους εξαγοράσει με επιδόματα της πλάκας.

Οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα.

 

Έχετε πολλάκις αναφερθεί στην… ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Τελευταία γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες θανατηφόρων επεισοδίων και εκβιασμών. Γιατί πιστεύετε ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί; Ως πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θεωρείται ότι τα ζητήματα τάξης και ασφαλείας σχετίζονται με την έκρυθμη κατάσταση των φυλακών;

Το 2014 που είχα την τιμή να είμαι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έγιναν σημαντικές συλλήψεις στην τρομοκρατία, μειώθηκε ραγδαία η εγκληματικότητα και η κυβέρνηση Σαμαρά ίδρυσε φυλακές Γ τύπου στο Δομοκό, όπως έχει κάθε σύγχρονη χώρα στον κόσμο. Εκεί θα φυλάσσονταν σε άλλη πτέρυγα οι βαρείς ποινικοί, σε άλλη οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και σε άλλη οι έχοντες οικονομικά εγκλήματα.

Ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ήταν ο ντροπιαστικός νόμος Παρασκευόπουλου που προέβλεπε την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου και με τον οποίο βγήκαν από τη φυλακή επικίνδυνοι κακοποιοί. Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας στο πεδίο της τάξης και της ασφάλειας. Εντός δε των σωφρονιστικών καταστημάτων, κάθε εβδομάδα εκτελούνται συμβόλαια θανάτου. Αν δε φύγει σύντομα αυτή η κυβέρνηση για να μπει μια τάξη στη χώρα, ανησυχώ για τα χειρότερα.