Συνεντεύξεις 

"Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μετέωρη"

Κύριε Κικίλια, πώς είδατε εσείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ και τι εκτιμάτε για την επόμενη ημέρα; Αλλάζουν τα δεδομένα σε σχέση με την διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών;

Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είναι κατά τη γνώμη μου σωστή. Υπηρετεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Όμως, στην πολύπαθη γειτονιά των Βαλκανίων, οι λαοί, με τα βιώματα που κουβαλούν, διαμορφώνουν άλλου είδους πλειοψηφίες από αυτές που κάποιοι θα επιθυμούσαν. 

Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά εμφανίστηκαν επισπεύδοντες σε μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, γιγαντώνει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, δίνει «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. 

Οι δημόσιες αντεγκλήσεις των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας μπροστά σε έναν ανήμπορο να αντιδράσει Πρωθυπουργό, στέλνουν μήνυμα ότι η εξωτερική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι βασισμένη στα εθνικά συμφέροντα, αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα επιμέρους προσωπικών επιδιώξεων, που στοχεύουν σε μικροκομματικά συμφέροντα.

Συνεπώς, η συμφωνία των Πρεσπών είναι μετέωρη.

 

Γιατί ως ΝΔ ζητάτε εκλογές πριν και από τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια; 

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Έχω επανειλημμένως πει ότι οι υπογραφές Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό, εκκίνησαν διαδικασίες και παράγουν αποτελέσματα τα οποία δύσκολα μπορούν να αναστραφούν.

Οι εκλογές θα έχουν ως διακύβευμα την οικονομία που καταρρέει, την ασφάλεια και το Σκοπιανό. Γιατί μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να καθορίσει τον τρόπο χειρισμού αυτού του ύψιστου εθνικού θέματος.

 

Η κριτική σας στο προσφυγικό έχει ενταθεί. Τι ακριβώς καταλογίζετε στην κυβέρνηση αλλά και τι διαφορετικό μπορεί να κάνει η Ν.Δ. για να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά ένα ζήτημα που αναμφίβολα είναι   σύνθετο και έχει και ευρωπαϊκή  διάσταση;

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμηροι των ιδεοληψιών τους, άνοιξαν και άφησαν αφύλαχτα τα σύνορά μας, απόφαση που μετέτρεψε την Ελλάδα από χώρα σε χώρο transit, από όπου πέρασαν 1 εκ. πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.

Οι εικόνες ντροπής από τη Μόρια, τη Σάμο και τα άλλα hotspot, δείχνουν την αναλγησία και την υποκρισία των δήθεν ανθρωπιστών του ΣΥΡΙΖΑ που κραύγαζαν για την Αμυγδαλέζα, αλλά σήμερα σιωπούν.

Και σα να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση ελέγχεται για τη διαχείριση των 1,6 δις ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τη χώρα μας.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Ηλιόπουλος, καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες, κατασπατάληση κοινοτικών πόρων και ζητά την επέμβαση της Δικαιοσύνης. Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις τριών Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου με παρόμοιες καταγγελίες.

Είναι εξοργιστικό ότι η κυβέρνηση αντί να λογοδοτήσει για το πού πήγαν τα λεφτά, καρατόμησε τον κ. Ηλιόπουλο.

Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν πώς δαπανήθηκε και το τελευταίο ευρώ!

Ζητήσαμε από τη Δικαιοσύνη να επέμβει ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Η επόμενη διακυβέρνηση θα πράξει τα αυτονόητα. Θα φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορά μας, θα διαχωρίσει πρόσφυγες και μετανάστες, με κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης και επαναπροώθησης για τους δεύτερους, θα επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου αποσυμφορώντας τα hotspotτου ΒΑ Αιγαίου, θα ελέγξει τις ΜΚΟ και δεν θα ανεχθεί καμιά μορφή παραβατικότητας.  

 

Σχεδόν ενάμιση μήνα εκτός προγράμματος,  με γνωστό πλέον και το προσχέδιο του προϋπολογισμού,  πιστεύετε ότι επιβεβαιώνεται στην πράξη η άποψη ότι  δεν έχουμε βγει επί της ουσίας από τα Μνημόνια; Και θα επιμείνετε σε αυτήν ακόμη και αν τελικά δεν περικοπούν οι συντάξεις;

Κύριε Χονδρόπουλε, η Ελλάδα υπαιτιότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «δεμένη» με πλεονάσματα 3,5 % μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060. Τριμηνιαίους ελέγχους της τρόικας εις το διηνεκές, υπερταμείο δημόσιας περιουσίας στους ξένους για 100 χρόνια, τις ελληνικές τράπεζες αφελληνισμένες και το λαό μας αγρίως υπερφορολογημένο και φτωχοποιημένο.

Πώς τελικά ονομάζονται αυτές οι επώδυνες και επονείδιστες υποχρεώσεις; Δεν είναι μνημόνιο;

Δήλωσα από την πρώτη στιγμή, πως μακάρι οι συντάξεις να μην περικοπούν ξανά. Άλλωστε, η Ν.Δ. κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκε.

Αν όμως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλά μεταθέτουν την περικοπή των συντάξεων για μετά τις εκλογές έναντι ανταλλαγμάτων, τότε κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους και θα μας βρουν απέναντί τους.

                                                                                  

Η Ν.Δ. γιόρτασε προ ημερών την επέτειο των 44 χρόνων από την ίδρυσή της.  Το νέο σήμα συνοδεύεται  και από σημαντική ανανέωση μέχρι σήμερα σε ιδέες και πρόσωπα; 

Η Νέα Δημοκρατία σέβεται και τιμά την Ιστορία της και όλους τους αγωνιστές της Παράταξης που διαχρονικά πρόσφεραν και προσφέρουν. Μαζί με αυτούς, κάνει άνοιγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, προσδοκώντας να ενώσει εκεί που οι άλλοι διχάζουν. Τα λόγια του Εθνάρχη για ένα συνεχώς ανανεούμενο κόμμα είναι επίκαιρα 44 χρόνια μετά. Είναι καθήκον μας και υποχρέωσή μας να πάμε την Ελλάδα μπροστά.