Συνεντεύξεις 

"Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει τίποτα."

 

 

Συγκρότηση ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου εναντίον του μότο «πρόγραμμα αντί λάσπης». Με ποια από τις δυο προεκλογικές τακτικές που κυριαρχούν στο κόμμα σας τάσσεστε;

 

Κατά γενική ομολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα. Στην οικονομία, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και υπερφορολογώντας τους πάντες. Στην κοινωνία, καταλύοντας το κράτος δικαίου και καταδικάζοντας τους πολίτες να ζουν σε ανασφάλεια και φόβο. Στα εθνικά θέματα όπου οι πολιτικές του απέτυχαν, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, και μας έχουν οδηγήσει σε πολύ σοβαρά στρατηγικά αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίστηκε ως το νέο και άφθαρτο, έχει συμπυκνώσει μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης. 

Ως πολιτικός δεν είμαι υπέρ των προσωπικών αντιπαραθέσεων και ύβρεων. Ούτε είμαι άνθρωπος των διχαστικών διλημμάτων. Δεν είμαι αντιΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την Πατρίδα και γι' αυτό πρέπει να φύγει. Σε αυτό δε χωρούν αστερίσκοι.

 

Η ΝΔ δεσμεύεται για μειώσεις στη φορολογία και παρουσιάζει ήδη κάποιες από τις προγραμματικές της θέσεις που ηχούν ως παροχές, εξού και ορισμένοι σας κατηγορούν πως ακολουθείτε τις πρακτικές των αντιπάλων σας.

 

Η μείωση της φορολογίας είναι στο DNA της παράταξής μου. Η πάση θυσία μείωση της φορολογίας είναι η σημαντικότερη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο μόνο για παροχολογία δε μπορεί να κατηγορήσει κανείς. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, στην καρδιά της μνημονιακής κρίσης, μείωσε μονομερώς και επιτυχώς το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα. Τι πιο τρανή απόδειξη ότι η ΝΔ και ξέρει και μπορεί και θα το κάνει.

 

Κατάτμηση της Β’ Αθηνών, μια διαχρονική υπόσχεση του πολιτικού συστήματος. Γιατί να είναι κι αυτό ένα πεδίο αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ;

 

Δυστυχώς, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βρίσκονται σε πανικό. Και άρα θα μετέλθουν της κάθε επικοινωνιακής πομφόλυγας, πιστεύοντας ότι θα λειτουργήσει σαν σωσίβιο, στην επερχόμενη εκλογική ήττα τους.

Η Συνταγματική Αναθεώρηση, η τροποποίηση του εκλογικού νόμου, η κατάτμηση της Β’ Αθηνών, είναι θέματα εξόχως σοβαρά που χρήζουν μελέτης και αντίστοιχα τεκμηριωμένων προτάσεων. Δυστυχώς, οδεύοντας προς τις εκλογές, θα δούμε και άλλες τέτοιες απελπισμένες προσπάθειες. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτύχει τίποτε πολιτικά, καταφεύγει σε καιροσκοπικά τεχνάσματα. 

  

Η ΝΔ λέει συχνά πως με υπουργό το Νίκο Τόσκα οι πολίτες δεν θα αισθανθούν ποτέ ασφαλείς. Πείτε μας τρία επιχειρησιακά βήματα που θα εξασφάλιζαν το αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητά τους.

 

Κυρία Παπακώστα, αρκεί να συγκρίνει κάνεις την ασφάλεια και την τάξη στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα το 2014, όταν είχα την ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το σήμερα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι η ίδια, αλλά η διαφορά χαώδης.

Για ποιο λόγο; Γιατί πολύ απλά τότε είχαμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες τις ΕΛ.ΑΣ και τους αφήναμε να κάνουν τη δουλειά τους.

Τρία επιχειρησιακά βήματα που είναι απαραίτητα:

Επανασύσταση της ομάδας “Δ”, ενίσχυση της ομάδας Δίας καθώς και της πεζής αστυνόμευσης σε κάθε συνοικία και κοινές επιχειρήσεις όλων των διευθύνσεων της ΕΛΑΣ στους δρόμους, στις γειτονιές, στα δημόσια κτίρια. Και βέβαια σε νομοθετικό επίπεδο, κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, με τον οποίο αποφυλακίστηκαν υπότροποι κακοποιοί. 

Να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μου ότι την επόμενη της ανάληψης της διακυβέρνησης της xώρας από τη Νέα Δημοκρατία, θα δουν μία αστυνομία που πραγματικά θα προστατεύει αυτούς, τα δικαιώματα και τις περιουσίες τους, αλλά και τη δημόσια περιουσία.

 

Βλέπετε πραγματικά ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο;

 

Τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο έχει γίνει σειρά θερμών επεισοδίων, με αποκορύφωμα την προσπάθεια εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό, στα Ίμια. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι 72 μέρες φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη και κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι, με πρώτο τον Πρόεδρο Ερντογάν, χρησιμοποιούν προκλητική, αναθεωρητική, άκρως επιθετική ρητορική για τα νησιά μας, τις θαλάσσιες ζώνες μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Όλα αυτά συνιστούν την απόλυτη ένδειξη ότι χρειαζόμαστε πρόληψη, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τίθεται όμως θέμα πολιτικής ηγεσίας. Λείπει η ενιαία πολιτική γραμμή, που οδηγεί σε μια καθετοποιημένη εντολή και η στρατηγική με αποτελέσματα. Πιστεύω βαθιά ότι η ηγεσία εμπνέει και καθοδηγεί μόνο με το παράδειγμα του ανδρός.