Συνεντεύξεις 

"Από σήμερα ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια να ενώσουμε τους Έλληνες."

 

 

Ποια είναι η επόμενη ημέρα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ; Τι καινούργιο έφερε στην πολιτική ζωή; Τι αλλάζει για το κόμμα σας, τι μπορεί να αλλάξει αύριο για τον απλό ψηφοφόρο; 

Το συνέδριο τελείωσε, τώρα ξεκινάει η μεγάλη κοινή προσπάθεια να ενώσουμε τους Έλληνες και να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε την κορύφωση μιας μακράς διαδικασίας προσυνεδρίων σε όλη την Ελλάδα και αναμφίβολα έστειλε μήνυμα ενότητας, ελπίδας και αλλαγής.

Αποδείξαμε ότι δε φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τις ίδιες μας τις παθογένειες, αγκαλιάζοντας την κοινωνία και βάζοντας τέλος στην «επετηρίδα» των κομματικών γραφείων, ως μέσων ανέλιξης. Και αυτό ίσως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία.

Γιατί έτσι οι νέοι και νέες δεν θα είναι απλοί χειροκροτητές και κομπάρσοι, αλλά ισάξιοι και ικανοί να καθορίσουν το μέλλον τους. Όπως είπα και στην ομιλία μου στο Συνέδριο, σε αυτούς τους νέους χρωστάμε μια συγγνώμη, αλλά και μια υπόσχεση πως θα κάνουμε τα όνειρά τους, όνειρά μας.

 

Ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στην εναρκτήρια ομιλία του «να  αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».  Είναι σήμερα ικανή η ΝΔ να το αποδείξει;

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με «λογισμό και όνειρο» στη ψυχή των Ελλήνων, για την αλλαγή που πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από εμάς τους ίδιους. Να γίνουμε η αλλαγή που θα έρθει.

Το συνέδριο αποτέλεσε το επιστέγασμα αυτής της αλλαγής. Και ο Πρόεδρος της Ν.Δ., έχει αποδείξει ότι τολμά και την κάνει πράξη. Σήμερα μέσα στο κόμμα του και από αύριο στην χώρα. Έχουμε τώρα, την ευθύνη να εμπνεύσουμε τους πολίτες και να σηκώσουμε μαζί ψηλά τη σημαία της Ελλάδος.

 

Η παρουσία των πρώην προέδρων του Κόμματος και η δήλωση του Κώστα Καραμανλή, θεωρείτε πως έκλεισε τη φιλολογία των εσωτερικών αντιθέσεων στη ΝΔ;

 

Οι δηλώσεις των πρώην Προέδρων του Κόμματος του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, απλώς επιβεβαίωσαν αυτό που για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία είναι αυτονόητο. Η μεγάλη λαϊκή φιλελεύθερη παράταξη έμεινε ενωμένη και όρθια στην κρίση, βασιζόμενη στις ιδέες της, στα πιστεύω της και στη δύναμη της Αλήθειας.

Αυτά υπηρετούμε όλοι, με συνέπεια και γνώμονα το καλό της Πατρίδας. Αυτά μας οπλίζουν με πίστη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που έχει βαθιές ρίζες, πιστεύει στον εαυτό της και πατά γερά στα πόδια της.

Όσοι διασπείρουν τέτοιες παραφιλολογίες, απλώς πασχίζουν να ξεφύγουν από τα δικά τους αδιέξοδα. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.  

 

Στο Συνέδριο συμμετείχαν και προσωπικότητες από διάφορους χώρους, που δεν είναι κατ' ανάγκη στελέχη της ΝΔ. Σήμαινε κάτι αυτή η καινοτομία;

 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Επικοινωνούν αμφίδρομα και οριζόντια με όλη την ελληνική κοινωνία. Ενώνουν και δεν διχάζουν. Δημιουργούν και δεν καταστρέφουν. Συνθέτουν και δεν αφαιρούν.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία. Επιλέγει πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, ανθρώπους έντιμους, αποτελεσματικούς και ικανούς, που πιστεύουν στην πολιτική που θέλει να υλοποιήσει.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες,  εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων,  της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η νέα γενιά της κρίσης.

Όλοι οι Έλληνες έχουν τη θέση τους στο σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει.

 

Η ΝΔ, αν την φέρει ο λαός στην εξουσία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα σκληρά μέτρα που έχει δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ Όπως πχ η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή των συντάξεων. Φοβάστε πως αυτό θα σας φέρει αντιμέτωπους με την κοινωνία;

 

Απέναντι στην κοινωνία είναι μια κυβέρνηση που την εξαπάτησε, την φτωχοποιεί και της στέρησε την ελπίδα.

Η κοινωνία είναι απέναντι σε μια κυβέρνηση που υπέγραψε δύο μνημόνια για να πάρει και να παραμείνει στην εξουσία. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέτυχαν και στο αντιμνημόνιο και στο Μνημόνιο.  Έφεραν το ψέμα ως «πολιτικό πλεονέκτημα», την εκδικητικότητα ως κομματική γραμμή, την απάτη ως υπέρτατη «πολιτική», την απαξίωση της χώρας ως ιδεολογική υποχρέωση.

Αυτοί είναι απέναντι στην κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει με τη δύναμη της Αλήθειας κα θα κριθεί από τους πολίτες για αυτά τα οποία λέει, αυτά τα οποία πράττει και όσα θα κάνει ως μελλοντική κυβέρνηση. Για όλα αυτά οι πολίτες θέλουμε να μας κρίνουν αυστηρά.

 

Πώς αποτιμάτε την συμμετοχή της κυρίας Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη στο συνέδριο, δεδομένου του ανοίγματος προς το Κίνημα Αλλαγής του κυρίου Μητσοτάκη;

 

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως ακόμα και μία αυτοδύναμη ΝΔ, θα αναζητήσει την επομένη των εκλογών τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Με όσα είπαν οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, είναι σαφές πως αναγνωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία ως την κυρίαρχη πολιτική δύναμη και είναι έτοιμοι να συζητήσουν μαζί της για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.