Συνεντεύξεις 

"Οι Ελληνες θα επιστρέψουν στον κ. Τσίπρα το ζοφερό μέλλον που τους επιφύλαξε."

Κύριε εκπρόσωπε εδώ και καιρό έχετε σηκώσει το θέμα της δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για υπονόμευση των θεσμών. Μάλιστα σε αυτήν κόντρα με την κυβέρνηση απάντησε και η Ένωση Δικαστικών. Εσείς κάνατε λόγο για ιστορική ανακοίνωση της Ένωσης ενώ η κυβέρνηση οτι λειτουργεί ως γραφείο τύπου της ΝΔ.


H Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των αδυνάμων, είναι το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στην αυθαιρεσία της κάθε κυβέρνησης. Eίναι επίσης Πυλώνας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και βέβαια ανεξάρτητος Θεσμός, όπως ρητά ορίζει το Σύνταγμά μας. Και κανείς δε μπορεί να παίζει με τους Θεσμούς της Χώρας. Η δε πρωτοφανής, ιστορική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών,  δεν απαντά σε καμία κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Εξωτερικεύει τη βαθιά πεποίθηση της ελληνικής κοινωνίας, ό,τι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φλερτάρουν με καθεστωτικές νοοτροπίες.


Επιμένετε για την σύσταση δυο εξεταστικών. Μια για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το plan b και μια για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου. Αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αρνηθεί;

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως ο ελληνικός λαός, δικαιούται να γνωρίζει τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δικαιούται και θα μάθει. Οι αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη και του κ. Λαφαζάνη, κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης Τσίπρα το 2015, έρχονται να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ της αποσταθεροποίησης της χώρας. Μια αποσταθεροποίηση που οι Ελληνες πλήρωσαν και πληρώνουν πολύ ακριβά: 100 δις κόστος στην οικονομία, κλειστές τράπεζες, 2 αχρείαστα Μνημόνια και φτωχοποίηση της ελληνικής οικογένειας.  
Αναφορικά με την εμπλοκή κ. Καμμένου, η Νέα Δημοκρατία ζητάει εξεταστική επιτροπή για μία υπόθεση μείζονος πολιτικής σημασίας. Τέτοιες σοβαρές υποθέσεις ή σκάνδαλα, κανονικά οδηγούν σε παραιτήσεις. Στην ερώτησή σας εάν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αρνηθεί, η απάντηση είναι πως, η Αλήθεια έχει τον τρόπο της να βγαίνει πάντα στο φως.


Η κυβέρνηση βγήκε στις αγορές, ακολουθεί συγκεκριμένο πλάνο και επιμένει οτι το καλοκαίρι του 2018 θα βγούμε απο τα μνημόνια. Συμμερίζεστε εσείς αυτή την αισιοδοξία;

Τρία χαμένα χρόνια και δύο Μνημόνια και αυτά με κλειστές τράπεζες, για να επιστρέψουμε πίσω στο 2014, με χειρότερους μάλιστα όρους. Για να θεωρηθεί μια έξοδος στις αγορές επιτυχημένη πρέπει να συνδυαστεί με μια δομημένη και αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, την ανάπτυξη που θα βγάζει τη χώρα από τα Μνημόνια. Όλα αυτά όμως, προϋποθέτουν πρώτα από όλα, την “έξοδο” της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον συνυφασμένος στο μυαλό των Ελλήνων, με σκληρά Μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πλήττει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και διαλύει τη μεσαία τάξη. Κάνει τα πάντα προκειμένου να μείνει στην εξουσία, δίνοντας αντιπαροχή ακόμα και το μέλλον της νέας γενιάς.
Όσον αφορά την αισιοδοξία της κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν συνάδει με την πραγματικότητα.  Προφανώς, κάποιοι παραμένουν απομονωμένοι στην περίκλειστη γυάλα του Μαξίμου.
Και επιτρέψτε μου να σας πω, ότι αποτελεί ύβρη, ο Πρωθυπουργός να λέει σε τηλεοπτική συνέντευξη, γελώντας, τα μεγαλύτερα ψέματα στους Έλληνες. Οι πολίτες είναι στα όριά τους, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και η κυβέρνηση είναι πλέον πολύ «τοξική» για τη χώρα.


Μήπως το αίτημα για εκλογές τέθηκε πολυ νωρίς; Γιατί να κανει εκλογές σήμερα ο Αλέξης  Τσίπρας;

Υπάρχει σήμερα κάποιος που διαφωνεί, ότι εάν είχαν γίνει εκλογές, ένα χρόνο πριν, όπως ζήταγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα; Όσο παραμένουν στην εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική αλλά η ζημιά στην οικονομία και την κοινωνία θα μεγαλώνει.  To ζοφερό μέλλον που επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας για τους Ελληνες, θα του το επιστρέψουν,  όποτε και αν γίνουν εκλογές.  Να είστε σίγουρος κ. Σιαδήμα για αυτό.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ υπηρετεί την στρατηγική της διεύρυνσης. Η διεύρυνση όμως περνάει μόνο από το κέντρο;

Η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι επικοινωνεί αμφίδρομα και οριζόντια με όλη την ελληνική κοινωνία. Χωρίς πολιτικές παρωπίδες και διαχωριστικές γραμμές. Είναι πατριωτικό μας καθήκον, εκεί που ο κ. Τσίπρας διχάζει, εμείς να ενώνουμε. Μόνο έτσι θα βγούμε από τη κρίση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με οδηγό την Αλήθεια, την Αξιοπιστία και την Υπευθυνότητα, μπορεί και ξέρει να φτιάξει την Ελλάδα του «αύριο», με μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, μειώσεις φόρων και κρατικών δαπανών και νέες δουλειές για τους Έλληνες. Η πολιτική αλλαγή έρχεται για να ενώσει και όχι να χωρίσει, γιατί για εμάς δεν υπάρχουν Έλληνες «δικοί μας» και «δικοί τους». Υπάρχουν Έλληνες που αγωνίζονται καθημερινά σκληρά για να τα βγάλουν πέρα.


Εχει θέση πχ ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ΝΔ;

Ο κ. Βενιζέλος ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος.


Αν σας προταθεί να διεκδικήσετε το δήμο της Αθήνας, θα κατεβείτε;

Αγαπάω την Αθήνα και σέβομαι τους πολίτες της. Είμαι εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και δε θα παίξω επικοινωνιακά παιχνίδια δύο χρόνια πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Κύριε Κικίλια η επιτυχία της εθνικής νέων στο μπάσκετ και το χρυσό,  σας γυρνάει χρόνια πίσω;

Είμαι ευτυχισμένος για την επιτυχία των παιδιών και περήφανος που το μπάσκετ είναι στην καρδιά των Ελλήνων και η Εθνική ομάδα, η επίσημη αγαπημένη μας. Το ότι πριν από χρόνια, κρέμασα στο λαιμό μου το ίδιο μετάλλιο με την ίδια ομάδα,  είναι η πιο γλυκιά ανάμνηση που μπορεί να έχει ένας αθλητής.