Συνεντεύξεις

"Ακυβερνησία σε αυτό το χρονικό σημείο, θα σήμαινε εθνική καταστροφή"

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τo bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα δεν είναι άδικο; Δεν πρέπει να μειωθεί;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Είναι ενδιαφέρον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει προς ψήφιση έναν εκλογικό νόμο ακυβερνησίας, ώστε να επιβεβαιώσει το λαϊκό ρητό «στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος».
Σημειώστε ότι ο ισχύων εκλογικός νόμος είναι δημιούργημα του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αποσκοπώντας ακριβώς στην κυβερνητική σταθερότητα του τόπου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που χρειάζονται για να περάσει ο εκλογικός νόμος; Τρεις ψήφοι υπολείπονται.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Στις μεγάλες κρίσεις οι χώρες χρειάζονται κυβερνησιμότητα και σταθερή πορεία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία μεθόδευση σε αυτούς που, προκειμένου να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας. Ακυβερνησία σε αυτό το χρονικό σημείο, θα σήμαινε εθνική καταστροφή.
Στην αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την υπερφορολόγηση, την περικοπή μισθών και συντάξεων, στο αδιέξοδο της μέσης ελληνικής οικογένειας που δε μπορεί να βγάλει πια το μήνα, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά με απλή αναλογική και ανεύθυνα μικροπολιτικά παιχνίδια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το δίλημμα είναι με τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα; Καλείτε το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να διαλέξουν;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίλημμα. Και στις επόμενες εκλογές, θα το δείτε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πρέπει να πάρει τηλεοπτική άδεια γιατί είναι κατασκευαστής. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Είναι πολύ ενδιαφέρον να έχει άποψη επί του θέματος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποκαλέσει “φασίστα” τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση μπορεί και να έχει ίδιον οικονομικό όφελος και προειδοποίησε ότι θα ελέγξει αν πάρει την εξουσία η ΝΔ. Αυτή είναι η επίσημη θέση του κόμματος; Εσείς συμφωνείτε;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Δε σχολιάζω ποτέ συναδέλφους μου. Ο έλεγχος είναι συνταγματικό καθήκον της εκάστοτε αντιπολίτευσης και, πάντως, την επίσημη θέση του κόμματος την ορίζει ο Πρόεδρός του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπετε ειδικό δικαστήριο για τον Γιάνη Βαρουφάκη; Ό, τι αναφέρει το βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ για το plan b, το υιοθετείτε;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Δεν υιοθετώ τίποτα, μέχρι να αποδειχθεί. Προσωπικά είμαι με το κράτος δικαίου. Ό,τι και να πούμε όμως σήμερα, να είστε σίγουρη ότι τελικά θα λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια θα τις αποκαταστήσει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης της χώρας; Ισοδύναμα δεν έχουν βρει ακόμη ούτε το υπουργείο Οικονομικών, ούτε το Άμυνας.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Τα ισοδύναμα είναι δείγμα προβληματικής οικονομικής πολιτικής. Χρειάζεται να σπάσουμε τις αγκυλώσεις των ιδεοληψιών μας, να δώσουμε στη χώρα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη, ώστε να προσελκύσουμε 100 δις επενδύσεις, να μειωθεί η φορολογία, να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και να αποκατασταθούν οι αδικίες όχι μόνο στα ειδικά μισθολόγια, αλλά σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκλογές πότε και γιατί βλέπετε;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συρθεί σε εκλογές υπό το βάρος της κατάρρευσης της οικονομίας και των πολιτικών επιλογών της.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας φταίει για την ανομία που καταγγέλλετε; Να παραιτηθεί;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Το θέμα δεν είναι να παραιτηθεί ένας Υπουργός, το πρόβλημα είναι η ιδεοληψία όλης της κυβέρνησης. Να σας το πω απλά: Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για θέματα τάξης και ασφάλειας των πολιτών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταδικάζετε τις επιθέσεις κατά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Απερίφραστα και χωρίς δισταγμό!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυβέρνηση τι θα έπρεπε να κάνει για να αντιμετωπίσει τα έκτροπα στα hotspots;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μα βλέπετε, ότι ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοζε, με τις γνωστές συνέπειες, απουσιάζουν οργανωμένο σχέδιο, έλεγχος, logistics, συνεργασία των δομών του κράτους υπό ενιαίο συντονισμό και, φυσικά, η υλοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι περίπου 55.000 πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι άνθρωποι αυτοί εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας ως απόρροια της ανεύθυνης και καταστρεπτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ελπίζω να μη γίνουν περισσότεροι, δε βλέπω, όμως, καμία συντονισμένη προσπάθεια επαναπροώθησης ή μετεγκατάστασής τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φταίει μόνο η σημερινή κυβέρνηση για τον σοβαρό κίνδυνο παραγραφής του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της Siemens;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Είναι εμφανές ότι φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το ηθικό πλεονέκτημα, που με περίσσεια θράσους ευαγγελίζονται, έχει πάει περίπατο. Ευθύνη έχουν όμως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα.
Είναι κάτι που προκαλεί αγανάκτηση στους συμπολίτες μας και, επειδή το κράτος είναι ένα, οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν όποιοι και να είναι. Θέλω να καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι έβαλαν το χέρι τους στο μέλι!
Ως νέος πολιτικός, δεσμεύομαι ότι θα παλέψω για την αποκάλυψη όλων των σκανδάλων και την αποκατάσταση της σχέσης των πολιτών με την πολιτική και τους πολιτικούς.