ΆρθραΑθήνα, Ανοχύρωτη Πόλη και πως θα γίνει Ασφαλής

Η ΝΔ ως κυβέρνηση δε πρόκειται να επιτρέψει να κινδυνέψουν και άλλες ζωές, να καταστρέφονται δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες να επικρατεί το χάος και η ανομία.

Η δολοφονική ενέργεια των κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, επιβεβαιώνει πως η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη. Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αλλάξει τρεις φορές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και δυστυχώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. 

Είναι θέμα πολιτικής επιλογής, αλλά και πολιτικής ανικανότητας;

Και τα δύο μαζί. 

Η ιστορική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ -από την εποχή που ήταν κόμμα διαμαρτυρίας- με τον μπαχαλάκηδες, εξηγεί και την σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να μην αντιμετωπίσει τους κάθε λογής «Ρουβίκωνες». Το «μωρό» που μπουσουλάει κατά τον κ. Τόσκα, ή τους «ακτιβιστές» κατά τον κ. Κατρούγκαλο. Η κυβέρνηση Τσίπρα ανοικτά πλέον ανέχεται τη δράση, αναρχικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται «υπεράνω του νόμου». Χωρίς προσχήματα. Τα ίδια τα μέλη του Ρουβίκωνα αναγνώρισαν με ανακοίνωση τη «μεγάλη ελευθερία κινήσεων» που έχουν επί ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούν να τρομοκρατούν, να σπάνε και να βανδαλίζουν και βεβαίως να μη δίνουν λόγο σε κανένα. 

Είχα την τύχη και την τιμή να υπηρετήσω μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ξέρω από πρώτο χέρι, πως όταν αφήνονται, κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Με φιλότιμο, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό.

Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την χαώδη διαφορά στην δημόσια τάξη και την ασφάλεια μεταξύ 2014 και των τεσσάρων χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Σε κάθε περίπτωση από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης, οι Αθηναίοι, θα δουν :


Mηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ
 που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να επανασυστήνονται και να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης.


Mικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ
 σε καθημερινές περιπολίες στον Αγιο Παντελεήμονα, στη Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Κολωνό και σε όλες τις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας.


Kατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Aλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως πλαίσιο για άσυλο των ιδεών και όχι των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων.

Τέλος με τις περιοχές περιορισμένης πρόσβασης ή ελλιπούς αστυνόμευσης.
 Ο νόμος θα ισχύει στο Πεδίον του Άρεως και στα Εξάρχεια, όπως στο Κολωνάκι και τα Πετράλωνα. 


Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, με μία σαφή εντολή: να εφαρμόζουν τον νόμο.

Η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στον στους κάθε λογής κουκουλοφόρους να αλωνίζουν στη χώρα προκαλώντας, καταστρέφοντας, παρανομώντας. Παρέχει με τη στάση της ιδεολογικό-πολιτικό πάτημα ενθάρρυνσης παρόμοιων ενεργειών και πλέον κανείς δε μπορεί να αποκλείσει ότι δημιουργείται το υπόβαθρο για την εμφάνιση μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. 

Αυτό δεν είναι αποδεκτό και «αύριο» και η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δε πρόκειται να επιτρέψει να κινδυνέψουν και άλλες ζωές, να καταστρέφονται δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες να επικρατεί το χάος και η ανομία. Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα, είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και απαραίτητο συστατικό της Ελευθερίας.