Άρθρα 

“Ελλάδα: Χώρα των Ελλήνων ή... χώρος του Αλέξη;.”

 

 

"Έλα μωρέ τι κι αν είχαν πλαστά πιστοποιητικά, τώρα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ..."

 

Η πιο πρόσφατη αλλά σίγουρα όχι τελευταία σκηνή ενός κακοπαιγμένου έργου του θιάσου "Αλέξη Τσίπρα", κακού μιμητή του Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχιστή της πιο μεγάλης κλοπής που έχει υποστεί η Ιστορία μας, οι αξίες μας, η Πατρίδα μας και βεβαίως η τσέπη μας.

 

Το σενάριο γνωστό και δοκιμασμένο: το έπαιξε ασυμβίβαστος επαναστάτης, συνέπλευσε με τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή του επαναστατικού αριστερού δρόμου (όπως τότε με Καντάφι και Αραφάτ), έχτισε πάνω σε ένα ελκυστικό πρόσωπο το λαϊκό παιδί που αγωνίζεται για μας (τι κι αν τα ξεπούλησε όλα, ακόμα αυτό πουλάει), υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες αλά "λεφτά υπάρχουν", "Τσοβόλα δώστα όλα" κλπ και τον ψήφισαν αρκετοί ώστε να υφαρπάξει την ψήφο και των υπολοίπων του εμφυλιακού μίσους που καλλιέργησε συστηματικά, μέχρι ο κ. Παπαγγελοπουλος να τον χρίσει "Εθνάρχη" και να πέσουν και τα τσιμέντα. Αν ζούσε ο πραγματικός Εθνάρχης, αρκετοί θα μάζευαν αρκετές κλωτσιές...

 

Αποτέλεσμα να υπογράψει 2 μνημόνια - το τελευταίο διαρκές - και να εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία, δηλαδή τα "ασημικά" και τους υδρογονάνθρακες για 100 χρόνια, να αυξήσει φόρους, ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές και κάθε Απρίλιο να έχει... Προκρούστη της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας που τον Ιούνιο θα οδηγεί σε κόψιμο μισθών και συντάξεων. Αυτόματα, παρακαλώ!

 

Το έργο είναι γνωστό. Κάνεις πλέον, όσο και να ρωτάς, δεν παραδέχεται ότι τον ψήφισε. Το προσδόκιμο επιβίωσης του Βιετνάμ των μνημονιακών χρόνων θα τον εξαερώσει κανονικά και αυτόν υπό το βάρος των φόρων που θα βουλιάζουν την ελληνική οικονομία.

 

Κάποιοι μήνες, ένας χρόνος λοιπόν. Εκτός αν τον προλάβει η προσφυγική κρίση ή ένα επεισόδιο στο Αιγαίο και μας αδειάσει τη γωνιά μια ώρα αρχύτερα.

Μέχρι εδώ το έργο γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Το θέμα είναι και παραμένει ως απλό ερώτημα στα χείλη των Ελληνίδων και των Ελλήνων: "Και εσείς τι διαφορετικό θα κάνετε;"

Δεν θα αφήσουμε να χάσει 2.5 εκ ευρώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδή κάποιοι φιλοξενούμενοι κλείνουν τις ράγες του τραίνου στα βόρεια σύνορα.

Δεν θα ξανασταθούμε ενοχικά απέναντι στην ιδεολογία μας, του κοινωνικού φιλελευθερισμού, της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς.

Θα οικοδομήσουμε ένα ευέλικτο και σύγχρονο κράτος και έναν μοντέρνο δημόσιο τομέα, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με βάση τη μείωση των δαπανών μέσα από τον εξορθολογισμό τους και τη μείωση της φορολογίας για τον επαναπατρισμό των μικρών, μεσαίων και μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που έφυγαν, αλλά και την προσέλκυση άλλων ξένων που θα δουν την Ελλάδα ως χώρα για επενδύσεις και όχι... μπανανία για αρπαχτές.

 

Μια Ελλάδα όπου επιτέλους θα συνυπάρχουν ιδιωτικά και δημόσια Πανεπιστήμια, που θα αυξάνουν τον υγιή συναγωνισμό και άρα το επίπεδο της μάθησης και θα φέρνουν εισόδημα από το συνάλλαγμα των ξένων φοιτητών, αντί να αιμορραγούν οι ελληνικές οικογένειες και να ξενιτεύονται τα παιδιά μας.

Μια Πατρίδα που έχει σύνορα χερσαία και θαλάσσια τα οποία θα φυλάσσονται με τιμή και υπερηφάνεια.

Μια Πατρίδα που η Ιστορία της δεν θα χαλκεύεται και η πορεία της μαζί με την χριστιανική πίστη μας δε θα νοθεύεται τεχνηέντως και σκόπιμα.

Μια Πατρίδα που θα επιβραβεύεται η προσπάθεια, ο μόχθος, η αριστεία, το σθένος, είναι αυτή που εμείς πιστεύουμε και οραματιζόμαστε και σε αυτή θα βρουν τα παιδιά μας το δρόμο τους με στέρεα βήματα.

 

Ας βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι:

Το βόλεμα της μιζέριας και η παραδοχή του ηττημένα λίγου που μας πλασάρει ο Τσίπρας έναντι του βολέματος ημετέρων και της αναβάπτισης της ΠΑΣΟΚάρας και των τακτικών της, δε θα είναι πότε αρκετό για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας. 

Τώρα είναι η ώρα της μάχης! 

Τα δύσκολα είναι αυτά που αξίζουν στη ζωή. Και για αυτή τη δύσκολη, επίπονη αλλά λυτρωτική προσπάθεια να ξαναστήσουμε την Ελλάδα σε γερές βάσεις, ο δρόμος είναι ένας.

Είναι ο δρόμος της αλήθειας. Και είμαστε ορκισμένοι να τον υπηρετήσουμε όσο σκληρός και ανηφορικός κι αν είναι, γιατί οδηγεί στην λυτρωτική ευημερία των γενεών που έρχονται.

 

Αν κληθούμε λοιπόν να επιλέξουμε μεταξύ του ψεύτη Πρωθυπουργού και της επίπλαστης ραστώνης των ανικάνων και της δίκης μας αλήθειας και πατριωτικής Ιστορίας με προβολή στο μέλλον, τότε ξέρω ότι η Νέα Δημοκρατία σύντομα θα έχει τις πλατιές μάζες του ελληνικού λαού στο πλευρό της και τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια της, μαζί με όποια άλλη προοδευτική ευρωπαϊκή φωνή θελήσει να συστρατευθεί μαζί μας. Αλλιώς η κατάντια δεν θα έχει πάτο.

 

Αλέξη, ξέρεις εσύ. Χωρίς ντροπή...