Δελτία Τύπου 

Ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση και αντιμέτωποι με την ανεπάρκειά τους καταφεύγουν και πάλι σε κινήσεις πανικού

 

 

 

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποτύχει να διαχειριστεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα μας.

 

Ο κ. Τσίπρας δεν τήρησε τη συμφωνία στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με αποτέλεσμα:

 

1) Να μην έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες διαχωρισμός προσφύγων - παράνομων μεταναστών 

2) Να καθυστερεί απελπιστικά η μετεγκατάστασηπροσφύγωνσε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

3) Να μην έχουν δημιουργηθεί προαναχωρησιακά κέντρα για να επαναπροωθηθούν οι παράνομοι μετανάστες

4) Να μην έχουν απορροφηθεί τα ανάλογα ευρωπαϊκά κονδύλια και να πληρώνει και αυτόν το λογαριασμό ο Έλληνας φορολογούμενος

 

Παράλληλα με αυτά και ενώ οι ροές από την Τουρκία αυξάνονται σταδιακά, η Κυβέρνηση απέτυχε να στελεχώσει την υπηρεσία ασύλου με αποτέλεσμα οι αιτήσεις ασύλου, ιδιαίτερα στο δεύτερο βαθμό να λιμνάζουν και τα νησιά μας του Βορειοανατολικού Αιγαίου να αδυνατούν να φιλοξενήσουν καιάλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

 

Η επαναπροώθηση στην Τουρκία έχει σταματήσει προ καιρού και η ευρωπαϊκή συμφωνία κινδυνεύει να καταρρεύσει.

 

Τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα υποστεί και θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρώτη απ΄ όλους η χώρα μας.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα υπό την πίεση των εξελίξεων, η Κυβέρνηση τρέχειμε αγωνία,σχεδιάζει τη μεταφορά των προσφύγων καιμεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να έχουν εκδικαστεί οι αιτήσεις ασύλου τους, όπως προβλέπει η συμφωνία.

 

Ο ελληνικός λαός που γενναία, φιλόξενα και με περίσσευμα ψυχής έσωσε και φιλοξένησε χιλιάδες συνανθρώπους μας και αξίζει το θαυμασμό και το σεβασμό όλου του κόσμου, δικαιούται τώρα να ξέρει γιατί η Κυβέρνησή και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, απέτυχαν για μια ακόμη φορά να διαχειριστούν το προσφυγικό - μεταναστευτικό με τεράστιες επιβαρυντικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους ίδιους.

 

Στο παλιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού οι εικόνες ντροπής παραμένουν. Προσβάλλουν τη χώρα μας και διαψεύδουν με σκληρό τρόπο το δήθεν σχεδιασμό, την ευαισθησία και τον ανθρωπισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».