Δελτία ΤύπουΤην Πλατεία Βικτωρίας επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας. Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε με κατοίκους της περιοχής και καταστηματάρχες, ενώ διαπίστωσε και την προβληματική κατάσταση στην περιοχή, συνομιλώντας και με πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκατεστημένοι εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Κικίλιας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 


 

«Εύχομαι ειλικρινά να μην ξαναζήσουμε στην Αθήνα, και πουθενά στη χώρα, σκηνές όπου αφήνονται στο έλεος του Θεού πρόσφυγες και μετανάστες στις πλατείες.

Προφανώς δε λιάζονται και δεν εξαφανίζονται. Αυτό που εφήρμοσε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι κοινωνική πολιτική με ανθρωπισμό. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πάνε σε οργανωμένους χώρους, ενδεχομένως στον Ελαιώνα, στην Αμυγδαλέζα, σε κάποιο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο.

Να υπάρχει υγειονομική περίθαλψη, να υπάρχει ταυτοποίηση, σίτιση, στέγαση και επαναπροώθηση αν πρόκειται για παράνομους μετανάστες, ή visa και ελεύθερη μετακίνηση αν είναι πρόσφυγες.

Είναι παρήγορο, αλλά ταυτόχρονα θλιβερό, ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει σε λίγες μόνο μέρες θητείας, πολλά περισσότερα από όσα δεν έκανε ο κ. Τσίπρας με την κα Χριστοδουλοπούλου τους τελευταίους 8 μήνες.

Η επόμενη κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία θα φροντίσει άμεσα, με οργανωμένο σχέδιο και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αντιμετωπίζοντας το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η πόλη των Αθηνών δεν αντέχει να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές. Ούτε η οικονομία της, ούτε η ψυχολογία των κατοίκων, ούτε ο πολιτικός πολιτισμός μας».