Δελτία ΤύπουΠαρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και του Αρχηγού ΠΣ. Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου, τελέσθηκε ο αγιασμός των σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Δοκίμων Πυροσβεστών, σήμερα, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ενώ παρέστησαν ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Αφάλης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Σπανέας, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Φλώκας, ο Διοικητής του ΕΣΚΕ Υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης, οι Διευθυντές Διευθύνσεων Α.Π.Σ., Επιτελικοί Αξιωματικοί και Εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας.

Ο Υπουργός  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε στους σπουδαστές των Σχολών να έχουν γόνιμη και παραγωγική φοίτηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:  «.. Από σήμερα ξεκινά για εσάς ένας νέος κύκλος στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η εκπαίδευση που θα λάβετε κατά το διάστημα της φοίτησής σας, θα σας δώσει τα πρώτα πολύ σημαντικά εφόδια για να μπορείτε να ανταποκριθείτε με επαγγελματισμό στα νέα καθήκοντά σας. Αναλαμβάνετε μία πολυσήμαντη αποστολή που αποτυπώνει την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όποιος επιλέγει να φορέσει τη στολή του Πυροσβεστικού Σώματος αποκτά και μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων.

…Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον Αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, έναν νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει μία μητέρα, που είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο κτίριο. Ήταν μία πράξη που ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Ήταν μία πράξη μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

….Χάρη στον άρτιο σχεδιασμό της Hγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και χάρη στον επαγγελματισμό, το φιλότιμο, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των Πυροσβεστών μας, κερδίσαμε τη μάχη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και της περιουσίας των πολιτών. Κύριε Αρχηγέ, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο καταβάλλατε μια μεγάλη προσπάθεια. θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και όλων των πολιτών για αυτή την πολύ σημαντική επιτυχία. Συμβάλατε στην ασφάλεια όλων μας και στην καλή εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Οι 21.000.000 τουρίστες που φιλοξενήσαμε στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα είχαν την ευκαιρία να περάσουν στις διακοπές τους ξέγνοιαστες στιγμές με ασφάλεια».

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς και Πυροσβέστες του Σώματος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:  «Ο δρόμος που έχετε να διανύσετε στην υπηρεσιακή σας καριέρα είναι μακρύς. Το πυροσβεστικό επάγγελμα είναι καθαρά συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και σωματικής προσπάθειας. Δεν υπάρχει αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος χωρίς την ύπαρξη κινδύνου είτε για τους πολίτες είτε για τους Πυροσβέστες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιχειρήσεις που διεξάγει το Πυροσβεστικό Σώμα είναι από τις πλέον δύσκολες και για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους απαιτούνται υψηλή γνώση και οξυδέρκεια πέρα από τον ηρωισμό που είναι συνυφασμένα διεθνώς με το επάγγελμά μας».

Χαιρετισμός του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια

 Ημερήσια Διαταγή του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχου Ιωάννη Φωστιέρη