Συνεντεύξεις 

"Ισχυρή Εντολή για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα"

Το πρώτο νομοσχέδιο έχετε δεσμευθεί πως θα έχει να κάνει με την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια για να χτυπήσετε την παραβατικότητα. Με τα Εξάρχεια τι θα κάνετε;

Είχα την τύχη και την τιμή να υπηρετήσω ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., και ξέρω από πρώτο χέρι, πως όταν αφήνονται, κάνουν άριστα τη δουλειά τους.Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την χαώδη διαφορά στην δημόσια τάξη και την ασφάλεια μεταξύ 2014 και των τεσσάρων χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων.

Και βέβαια για να ξαναφτιάξουμε μια Ασφαλή Αθήνα χρειαζόμαστε μια Ισχυρή Αστυνομία. Στελέχωση των εγκαταλελειμμένων αστυνομικών τμημάτων, με 1.500 νέους αστυνομικούς και ενίσχυση των υποδομών, με προμήθεια νέων περιπολικών και αλεξίσφαιρων γιλέκων. Η Ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Είναι κοινωνικό αίτημα, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο.

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου υποστηρίζει οτι δεν μπορούν να αποφυλακιστούν τα μέλη της 17Νοέμβρη με το νέο ποινικό κώδικα. Τι λέτε;

Στους 7 μήνες που είχα την ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το 2014, συλλάβαμε 3 διαβόητους τρομοκράτες (Μαζιώτη, Σταμπούλο και Χρ. Ξηρό). Το 2015 θυμίζω σημειολογικά, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου, με τον οποίο αποφυλακίστηκαν ποινικοί και εγκληματίες και με τις γνωστές επώδυνες συνέπειες. Tο τελευταίο ήταν ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Η απερχόμενη κυβέρνηση με πρόσχημα την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα, μειώνει τις ποινές των τρομοκρατών και κάνει πλημμέλημα την κατοχή βομβών και εκρηκτικών υλών, διατηρώντας ως κακούργημα μόνο τη χρήση τους.

Όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ θα αλλάξει από το πρώτο κιόλας νομοσχέδιο, όλα τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα “παραθυράκι” για τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες.

 

Εάν δεν έχετε αυτοδυναμία το βράδυ των εκλογών δεν υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστείτε με κάποιο άλλο κόμμα;

Ζητάμε Ισχυρή Εντολή για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα. Για να επιτευχθούν η πάση θυσία μείωση της φορολογίας, οι επενδύσεις που θα φέρουν νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας, η τάξη και η ασφάλεια στις γειτονιές μας και ο νέος πατριωτισμός στα εθνικά μας θέματα.

Χρειάζεται λοιπόν μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός έδειξε την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να ανοίξει την πόρτα στην Αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες, την Ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Κύριε Κικίλια, υποστηρίζετε πως η Ν.Δ. θα φτιάξει ξανά την μεσαία τάξη. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί ότι θα μειώσετε οριζόντια των ΕΝΦΙΑ πλήττοντας έτσι τα χαμηλότερα στρώματα. Τι λέτε;

Η μεσαία τάξη υπερφορολογήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιήθηκε ιδεολογικά, φορτώθηκε τα σπασμένα της οικονομικής πολιτικής του. Και αυτή ήταν μια ταξική, μια συνειδητή επιλογή που πήρε η κυβέρνηση, όπως έχει ομολογήσει ο κ. Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε σαφές και μετρημένο σχέδιο για τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης, τη μεγάλη και δυναμική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Πρώτον, μειώνουμε δραστικά και άμεσα τη φορολόγησή τους. Δεύτερον, προωθούμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων -μικρών, μεσαίων και μεγάλων- ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τρίτον, διασφαλίζουμε την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα.  Η μεσαία τάξη, οι θεματοφύλακες της εθνικής μας συνείδησης,  σε αυτήν την υπερήφανη χώρα, πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει.

 

Οι Τούρκοι τραβούν το σχοινί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανησυχείτε για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία;

Κύριε Σιαδήμα, οι πολιτικοί δεν έχουμε δικαίωμα να ανησυχούμε, αλλά να δρούμε, να προβλέπουμε και να προλαμβάνουμε.

Η παράνομη απόπειρα της Τουρκίας να προβεί σε γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Για αυτό έχουμε καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα κατά της προκλητικής πολιτικής της Άγκυρας.

Από εκεί και πέρα η Πατρίδα πρέπει να είναι ισχυρή, ανταγωνιστική και ακμαία προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα δίκαιά της. Με μια ολοκληρωμένη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα.

Εμπιστεύομαι απόλυτα το αξιόμαχο και στηρίζω απόλυτα τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ειρήνη διασφαλίζεται με την επιτυχημένη διπλωματία και την ισχυρή αποτροπή. Αυτός που διοικεί οφείλει να χαράσσει στρατηγική, να οικοδομεί ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και να δημιουργεί ισχυρές συμμαχίες.

 

Εκτός από τα μεγάλα θέματα της οικονομίας, της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, ποιο θεωρείται ως μείζον ζήτημα για την χώρα;

Το δημογραφικό! Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

Η οικογένεια και τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και η νέα γενιά ο πραγματικός της πλούτος. Έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

Θέλω να εστιάσω όμως στις γυναίκες, οι οποίες με υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματικές δεξιότητες, υποφέρουν από διπλάσια των ανδρών ποσοστά ανεργίας και από έλλειψη μέριμνας που δεν τους επιτρέπει να συνδυάσουν εύκολα καριέρα, κοινωνικότητα και οικογένεια. Δεσμευόμαστε σε μέτρα αποκατάστασης ώστε οι γυναίκες να απολαμβάνουν πλήρως τη ζωή τους και τη μητρότητα. Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε το ωράριό τους με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.