Συνεντεύξεις 

"Οι εκλογές της Κυριακής είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας"

Η Ν.Δ. έχει ισχυρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις και αυτό που φαίνεται πως παίζεται είναι η αυτοδυναμία. Μήπως αυτό δημιουργήσει έναν κίνδυνο εφησυχασμού σε δυνητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ;

Κάθε εκλογή είναι ξεχωριστή και κρίσιμη. Αλλά η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, αποτελεί σημείο καμπής. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να γυρίσει σελίδα, να αλλάξει παράδειγμα.

Να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς την πρόοδο και την ανάπτυξη. Προϋπόθεση είναι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό που θα της εξασφαλίζει ισχυρή αυτοδυναμία. Την επομένη των εκλογών δεν θα έχουμε χρόνο για μικροπολιτικά παιχνίδια. Χρειάζεται να δώσουμε όλη μας την ενέργεια στη διακυβέρνηση της χώρας, όχι σε παζάρια.

Γι’ αυτό καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, υπερβαίνοντας κάθε δισταγμό ή εμπόδιο. Η συμμετοχή είναι συνευθύνη, είναι μήνυμα σε όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι εμείς, ως λαός, είμαστε ενωμένοι και φιλοπάτριδες.

Από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι ενισχύεται το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός έχει αισθητήριο και κατανοεί το μέγεθος του διακυβεύματος.

 

Σας ανησυχεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στα δεξιά σας, με την Ελληνική Λύση; Γιατί, εφόσον και αυτή και το ΜέΡΑ 25 μπουν στη Βουλή, τότε ακόμα και η αυτοδυναμία θα είναι πιο οριακή…

Η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις και σενάρια, αλλά με βάση την πραγματικότητα και την προσπάθεια. Στον αθλητισμό, την ιατρική και την πολιτική, έμαθα να είμαι ρεαλιστής και να ασχολούμαι με αυτά που εξαρτώνται από μένα. Και αυτό που εξαρτάται από εμάς, ως Νέα Δημοκρατία, είναι να πείσουμε οριζόντια την ελληνική κοινωνία ότι αξίζουμε να μας εμπιστευθεί.

Ξέρετε, κ. Ευγενίδη, πολλοί προσπάθησαν να κάνουν καριέρα στις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας εδώ και δεκαετίες. Όμως, η Νέα Δημοκρατία καλύπτει αποτελεσματικά το χώρο της δεξιάς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς. Δηλαδή, την ισχυρή και δυναμική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Είναι και θα παραμείνει το μεγαλύτερο και παραδοσιακότερο ελληνικό κόμμα, που έχει πει αλήθειες και έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.

 

Ανακινήθηκε από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι περιθώρια έχει η επόμενη κυβέρνηση να αμβλύνει τις όποιες παρενέργειές της;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την ιστορική μας παρακαταθήκη, να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας και να εκχωρήσει γλώσσα και ταυτότητα, για να ικανοποιήσει μια ισχνή μειοψηφία αριστερών διεθνιστών.

Κυρίως όμως, για να κερδίσει ο κ. Τσίπρας ψήφους ενόψει των εθνικών εκλογών, εμφανιζόμενος ως «μάγος» της διπλωματίας που λύνει προβλήματα.  Τελικά, κανείς από τους σχεδιασμούς του δεν ευδοκίμησε. Η ματαίωση του προσωπικού του σχεδίου μπορεί να με ικανοποιεί, όμως η ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία είναι μια βαθιά πληγή για τον ελληνισμό και μια έγνοια που δεν μας αφήνει στιγμή.

Σήμερα, επιτίθεται στον Κώστα Καραμανλή, τον Πρωθυπουργό της χώρας που έχει ως παράσημο της κυβέρνησής του το Βουκουρέστι. Αστεία πράγματα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εποπτεύσει πολύ προσεκτικά τη συμμόρφωση της άλλης πλευράς. Στη διαδικασία ένταξης των βορείων γειτόνων μας στην Ε.Ε., θα δούμε όλα τα κεφάλαια ένα προς ένα ξεχωριστά, διατηρώντας το δικαίωμα του βέτο. Θα μεριμνήσουμε και για την προστασία των συμφερόντων των 10.000 μακεδονικών προϊόντων που μένουν «ξεκρέμαστα». Και τέλος, θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη και διαρκή επικοινωνιακή εκστρατεία, σε όλο τον πλανήτη, προκειμένου η διεθνής κοινή γνώμη να συνειδητοποιήσει επιτέλους την αλήθεια.

 

Συζητήσαμε λίγο προεκλογικά για την ασφάλεια, αλλά είναι ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες. Πώς θα διαφοροποιηθεί ουσιωδώς η Ν.Δ., πέρα από κινήσεις συμβολισμού;

Είχα την τύχη και την τιμή να υπηρετήσω, μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ξέρω από πρώτο χέρι ότι, όταν αφήνονται, κάνουν άριστα τη δουλειά τους.

Τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνουν την χαώδη διαφορά στη δημόσια τάξη και την ασφάλεια μεταξύ του 2014 και των τεσσεράμισι χρόνων ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: μηχανές των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ - που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν - να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων.

Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας μας και δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο. Αν ο λαός μάς εμπιστευθεί, να είναι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε στην απαίτηση για ασφάλεια.

 

Η μάχη του σταυρού είναι σκληρή και ο αέρας της νίκης της ΝΔ κάνει τον ανταγωνισμό πιο έντονο. Πείτε μας, γιατί ένας πολίτης της Α’ Αθηνών να στηρίξει τον Βασίλη Κικίλια;

Oι Αθηναίες και οι Αθηναίοι με εμπιστεύονται γιατί είμαι πολιτικός των έργων και όχι των λόγων. Όταν και όπου κλήθηκα, απέδωσα μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές. Στην πολιτική μου διαδρομή και τη ζωή ανοίγω δρόμους. Ακόμα και αν χρειαστεί να τους χαράξω.

Και κάτι ακόμα. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν πως είμαι συνέχεια στο πλευρό τους, καταλαβαίνω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, είμαι ένας από αυτούς.