Συνεντεύξεις 

"Ζητάμε καθαρή εντολή για εθνική αυτοδυναμία"

«Λέμε στους πολίτες λίγα, για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα», σημειώνει στη συνέντευξή του στο newpost.gr, ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως η ΝΔ ζητά «καθαρή εντολή για εθνική αυτοδυναμία». Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας εκτιμά πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν το μήνυμα των πρόσφατων πολλαπλών αναμετρήσεων, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας υπέταξε τα εθνικά θέματα σε εκλογικές σκοπιμότητες και ζημίωσε το συμφέρον της Πατρίδας με μια κακή συμφωνία για τη Μακεδονία». Παράλληλα, ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει πως για τη ΝΔ, το ζήτημα της ασφάλειας και της τάξης είναι πρώτης προτεραιότητας.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συμμαχίες, αναφέρει πως «σύμμαχοί μας μπορούν να γίνουν όσοι ασπάζονται και σέβονται τη Δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τις εθνικές μας αξίες» και ξεκαθαρίζει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στις αρχές του και να προχωρήσει «σε παρά φύσει συνεργασίες, όπως έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ». 

 

Κύριε Κικίλια, τι μήνυμα στέλνει η Νέα Δημοκρατία στον ελληνικό λαό, τέσσερις μέρες πριν από τις κάλπες; 

Την Κυριακή η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι αφήνουμε πίσω μας την κρίση, εκλέγοντας μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση που θα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την ισχυρή ανάπτυξη της Πατρίδας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα μιλάμε οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία, μέχρι το τελευταίο λεπτό της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά τις εκλογές.

Ζητάμε καθαρή εντολή για εθνική αυτοδυναμία, για να επιτευχθούν η πάση θυσία μείωση της φορολογίας, οι επενδύσεις που θα φέρουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, η τάξη και η ασφάλεια στις γειτονιές μας και ο πατριωτισμός στα εθνικά μας θέματα.

Αυτά αποτελούν και τις εμφανείς μας διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ που υπερφορολόγησε τους πάντες, τσάκισε συνειδητά τη μεσαία τάξη, δεν προχώρησε ούτε μία επένδυση, άφησε την ανομία να επικρατήσει και ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Λέμε στους συμπολίτες μας αυτά τα λίγα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και να εργαστούμε για να ξαναφτιάξει η σχέση πολιτών-πολιτικών που χάλασε στα χρόνια της κρίσης. 

 

Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών; 

Μετά από δύο αναμετρήσεις που καταψηφίστηκαν καθολικά, τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην έχουν πάρει το μήνυμα, πολλοί εξ' αυτών εξακολουθούν να πιστεύουν ότι φταίει ο ελληνικός λαός.

Η ακραία ρητορεία τους, η λάσπη απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους, ο ισχυρισμός ότι όσοι τους στηρίζουν είναι σωστοί, ενώ όσοι δεν είναι μαζί τους είναι ακροδεξιοί ή νεοφιλελεύθεροι, είναι αυτά που αποστρέφεται η ελληνική κοινωνία και τους γύρισε την πλάτη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί ότι οι δαπάνες που θα περικόψετε για να εξοικονομήσετε ως κυβέρνηση χρήματα για τη μείωση φόρων θα είναι από μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Ποιες είναι τελικά αυτές οι δαπάνες που θα περικοπούν; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε και διέλυσε τη μεσαία τάξη συνειδητά. Το έχει ομολογήσει και ο κ. Τσακαλώτος στο Κοινοβούλιο. Είναι προκλητικό να μιλά για μειώσεις μισθών και συντάξεων, μια απερχόμενη κυβέρνηση που επέβαλε 29 νέους φόρους, φόρτωσε στη χώρα ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο και δεν έχει φέρει ούτε μια νέα επένδυση - αντίθετα έχει εμποδίσει να προχωρήσουν σπουδαία έργα ανάπτυξης, όπως το Ελληνικό.

Ακόμα όμως και τα ποσά που συγκεντρώθηκαν από τις θυσίες των πολιτών, σπαταλήθηκαν, σε μεγάλο ποσοστό, σε κομματικές προσλήψεις, επιχορηγήσεις, σε κομματικούς στρατούς και φιέστες. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλά για κοινωνική πολιτική. Για να το θέσω και αλλιώς: η μείωση φόρων θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα μεγιστοποιήσει τα κρατικά έσοδα, ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική για όλους όσοι έχουν ανάγκη. 

 

Γιατί έχετε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν έχει εθνική γραμμή; Πώς θα αντιμετωπίσετε την τουρκική προκλητικότητα αν είστε κυβέρνηση τη Δευτέρα; 

Ο κ. Τσίπρας υπέταξε τα εθνικά θέματα σε εκλογικές σκοπιμότητες και ζημίωσε το συμφέρον της Πατρίδας με μια κακή συμφωνία για τη Μακεδονία μας. Αγνόησε τη βούληση του ελληνικού λαού και την ιστορική μνήμη του ελληνισμού.

Σας θυμίζω: Από τη Συμφωνία των Πρεσπών και το «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» του πρώην ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, μέχρι το «έχουν και οι Τούρκοι δικαιώματα στα ενεργειακά» του νυν ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλου, τις χωρίς περιεχόμενο κραυγές του πρώην ΥΕΘΑ κ. Καμμένου και το «Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο» του κ. Τσιρώνη.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει ότι είναι η Παράταξη που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Έχει χειριστεί όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα με σεβασμό στην Ιστορία, αλλά και στο μέλλον της χώρας. Δεν παρεκκλίνει από την εθνική γραμμή και στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας το Διεθνές Δίκαιο και στηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. 

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει επίσης πολύ ψηλά στην ατζέντα της και το θέμα της τάξης και της ασφάλειας. Θα νιώσει επί Ν.Δ. πιο ασφαλής ο Αθηναίος πολίτης; 

Για τη Νέα Δημοκρατία το ζήτημα της ασφάλειας και της τάξης είναι πρώτης προτεραιότητας. Οι συμπολίτες μου στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη χώρα, παρακολουθούν επί τέσσερα χρόνια την εγκληματικότητα να αυξάνεται, την πολιτική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας να διοικεί με ιδεοληψίες, αφήνοντας τους Ρουβίκωνες να ξεφτιλίζουν το κράτος.

Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και μπορούν, αν αφεθούν, να κάνουν άριστα τη δουλειά τους με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες.

Το έζησα από πρώτο χέρι το 2014, όταν είχα την τιμή να είμαι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μια χρονιά που σημειώθηκαν οι χαμηλότεροι δείκτες εγκληματικότητας της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. 

Σας διαβεβαιώνω ότι από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης, οι Αθηναίοι θα δουν:

Μηχανές των ομάδων ΔΕΛΤΑ που θα επανασυσταθεί και ΔΙΑΣ που θα ενισχυθεί, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης.

Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες στον Άγιο Παντελεήμονα, στη Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Κολωνό και σε όλες τις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας.

Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως πλαίσιο για άσυλο των ιδεών και όχι των κάθε λογής εγκληματιών και αναρχικών. 

 

Ποιες πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να είναι δυνητικοί σας σύμμαχοι τη Δευτέρα; 

Την επομένη των εκλογών, με την ψήφο του ελληνικού λαού, θα σχηματίσουμε αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Όπως δημόσια διακήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιδιώξουμε τις μέγιστες δυνατές πολιτικές συμμαχίες, ώστε να προχωρήσουμε στο βασικό αίτημα της εποχής μας: τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας και την ανακατασκευή του παραγωγικού μας ιστού.

Στην πορεία αυτή, σύμμαχοί μας μπορούν να γίνουν όσοι ασπάζονται και σέβονται τη Δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τις εθνικές μας αξίες. Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές μας και να προχωρήσουμε σε παρά φύσει συνεργασίες, όπως έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να πετάξει ψηλά, έστω και μόνη της, για να ανορθώσει τη χώρα. 

 

Τέλος, πείτε μας γιατί να εμπιστευτεί τον Βασίλη Κικίλια ένας ψηφοφόρος της Α' Αθηνών. 

Θεωρώ ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι με εμπιστεύονται γιατί είμαι πολιτικός των έργων και όχι των λόγων. Όπου κλήθηκα, απέδωσα μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές.

Και κάτι ακόμα. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν πως είμαι συνέχεια στο πλευρό τους, καταλαβαίνω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, είμαι ένας από αυτούς.