Συνεντεύξεις 

"O κ. Τσίπρας θα “πληρώσει”, γιατί υποτίμησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων"

Κατηγορείτε την κυβέρνηση για επιδοματική πολιτική αλλά και η Ν.Δ. κάνει εξαγγελίες, όπως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί.

Κύριε Σιαδήμα, η σημαντικότερη πτυχή της πολιτικής μας είναι ο νέος πατριωτισμός. Το 2050 θα έχουμε δυστυχώς απομείνει 7 εκατομμύρια Έλληνες, με βάση τα επίσημα δημογραφικά στοιχεία. Η στήριξη της ΝΔ στα ζευγάρια που αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια, να κάνουν παιδιά, βρίσκεται στην καρδιά της ανάταξης της κοινωνίας και της συνέχειας του έθνους μας. Τα 2000 ευρώ είναι μόνο ένα μέρος αυτής της πολιτικής. Όσο εμείς θα εγγυόμαστε τα μεγάλα και τα εθνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προσπαθεί με ψευτο-επιδόματα να εξαγοράσει ψήφους.

 

Στη μακρά προεκλογική περίοδο πιστεύετε ότι θα πέσουν όλα τα όπλα στην αρένα; Εσείς ήδη κατηγορείτε την κυβέρνηση για παρατεταμένη σκανδαλολογία, όπως για το πόρισμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ την ίδια ώρα σηκώνετε το θέμα της ΔΕΠΑ. Επιδιώκετε ουσιαστικά συμψηφισμό;

Μου είναι αδιάφορος ο συμψηφισμός. Με προβληματίζει η διχαστική ρητορική, τα εμφυλιοπολεμικά πάθη που ορισμένοι αναβιώνουν και η προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν τα πιο ποταπά ανθρώπινα συναισθήματα για μικροπολιτικά οφέλη. Στην προεκλογική περίοδο, στην οποία ήδη βρισκόμαστε και θα οδηγήσει σε πολύ κρίσιμες εκλογές, επιλέγω συνειδητά να αντιπαραβάλω, την ανόρθωση της κοινωνίας, την επανάκαμψη της μεσαίας τάξης, την ευημερία της ελληνικής οικογένειας, μέσα από ένα πλαίσιο επενδύσεων, μείωσης της φορολογίας και νέων θέσεων εργασίας. Για όσα μου αναφέρατε, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Μιλάω για το αύριο, με αισιοδοξία και με πίστη, που τόσο ανάγκη έχει αυτή η χώρα.

 

Οι ΗΠΑ έχουν κάνει στροφή όσον αφορά την Τουρκία μετά και την απόσυρση των στρατευμάτων τους από την Συρία; Αυτό το αμερικανικό "δώρο", όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, μπορεί να επηρεάσει και τις ισορροπίες στην περιοχή μας;  

Μόνο οι πρόσφατοι όψιμοι φίλοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ή όσοι θέλουν να εθελοτυφλούν, δεν καταλαβαίνουν ότι οι σχέσεις των χωρών διέπονται από ισχύ και συμφέρον.

Το μέλλον μας και η προοπτική μας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και των Βαλκανίων, θα κριθεί από την ανασυγκρότησή μας. Αλλά και από τη ικανότητά μας, να φυλάξουμε τα σύνορά μας, να προασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα, από την αποτελεσματικότητα της εξωτερικής μας πολιτικής και βέβαια από τις στρατηγικές συμμαχίες που οικοδομούμε. Σε αυτές περιλαμβάνονται φυσικά οι ΗΠΑ. Όπως και το Ισραήλ, οι εταίροι μας στην ΕΕ, και άλλες χώρες της γειτονιάς μας, με τις οποίες πρέπει να δομήσουμε σχέσεις με στρατηγικό βάθος. Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι σχέσεις μας πρέπει να είναι ανεξάρτητες από την Τουρκία.

 

Σας ανησυχεί το σκηνικό έντασης εκ μέρους της Τουρκίας; Αυτή την φορά εκτός του κ. Καμμένου και ο αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σήκωσε κατακόρυφα τους τόνους.

Η Τουρκία είναι ο γείτονάς μας -σε ένα περιβάλλον έντονης ρευστότητας- με τον οποίο έχουμε ένα ταραχώδες παρελθόν.

Οφείλουμε από τη μία να βρίσκουμε μόνιμα διαύλους επικοινωνίας και ειρηνικής συνύπαρξης. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί, ότι οι λαοί μας έχουν έρθει αρκετά κοντά, στο “επιχειρείν” στον αθλητισμό, ακόμα και στις τέχνες. Ισχύει όμως στο ακέραιο, ό,τι ανέφερα στην προηγούμενη ερώτησή σας, περί “ισχυρού ελληνικού κράτους” που έχει ως ικανή και αναγκαία συνθήκη την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Δεν θα σχολιάσω ποτέ την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική ηγεσία, έχω επισημάνει, ότι από αυτή τη θέση, οι πολιτικοί προϊστάμενοι, πρέπει να λένε λίγα και να κάνουν πολλά, αντί να λένε πολλά και να κάνουν λίγα.

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να κρίνει τον χρόνο των εκλογών; Εάν η κυβέρνηση δεν έχει τους 151 βουλευτές, πιστεύετε ότι θα πάει σε πρόωρες κάλπες και θα σας κληρονομήσει την Συμφωνία, εφόσον βέβαια κερδίσετε τις εκλογές;

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. Δίνει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, φουντώνοντας τον αλυτρωτισμό των γειτόνων. Είναι μια κακή συμφωνία που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δε τόλμησε να φέρει. Οι βουλευτές που θα την ψηφίσουν, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη Συμφωνία, αλλά και για ό,τι αυτή παράξει στο μέλλον. Όποτε και να γίνουν εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα “πληρώσει”, γιατί υποτίμησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

 

Επιμένετε πως δεν θα ψηφίσετε το Σκοπιανό ακόμα και εάν έρθει η Συμφωνία προς κύρωση σε μια δική σας κυβέρνηση. Πώς θα αντιμετωπίσετε την πίεση των εταίρων; Μάλιστα, οι πληροφορίες συγκλίνουν πως το αμέσως επόμενο διάστημα η Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την χώρα μας τις ώρες που θα ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια.

Σας παραπέμπω στη δήλωση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. “Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ”.

 

Στο όνομα της διερεύνησης χωρούν όλοι στη ΝΔ; Μετά την προσχώρηση του Πέτρου Τατσόπουλου είχαμε και αυτή του Χάρη Θεοχάρη.

Η ΝΔ που είναι η μεγαλύτερη Παράταξη στη χώρα, δέχεται και ανέχεται το διαφορετικό, αρκεί όλοι όσοι προσχωρούν σε αυτή, να σέβονται και να υπηρετούν τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογία της. Άλλωστε, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχουν πάντοτε οι πολίτες διά της ψήφου.

 

Ασκείτε κριτική στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνοντας λόγο ακόμα και για αδράνεια. Στη δίκη σας κυβέρνηση δεν υπήρχαν περιστατικά βίας ή τρομοκρατικά χτυπήματα; 

Έχω επανειλημμένως πει ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας. Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε εκ του αποτελέσματος. Στη χώρα υπάρχει γενικευμένη άποψη ότι έχει χαθεί ο έλεγχος και οι συμπολίτες μας, αντί να αισθάνονται ελεύθεροι, ζουν υπό το κράτος του φόβου. Το τελευταίο είναι πλήγμα στη Δημοκρατία και δε μπορεί να συνεχιστεί. Στη δική μας διακυβέρνηση όπου είχα την τιμή να προΐσταμαι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν οι Μαζιώτης-Ξηρός-Σταμπούλος και, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2014 είχαμε τη χαμηλότερη εγκληματικότητα της τελευταίας δεκαετίας. Στην πολιτική μετρούν οι πράξεις περισσότερο από τα λόγια.