Συνεντεύξεις



 "Εμείς ορίζουμε τη θέση μας από το εθνικό συμφέρον άλλοι από την καρέκλα."

Εάν έρθει μια πρόταση στη Βουλή για το Σκοπιανό και είναι στην εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου τι θα κάνετε;

Οι κ. Τσίπρας-Καμμένος δεν έχουν καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσουν την Ελλάδα σε μια συμφωνία που θα είναι ενάντια στα  εθνικά Συμφέροντα. Σε μια συμφωνία προϊόν μυστικής διπλωματίας, που τα πιθανά ονόματα ξεπηδούν σα μανιτάρια και τα πληροφορούμαστε από τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης. Η μόνη ενημέρωση που έδωσε η κυβέρνηση στους πολιτικούς αρχηγούς μέσω τηλεφωνημάτων, ήταν το “Μακεδονία του Ίλιντεν”, “λίκνο” του αλυτρωτισμού. Για τη Νέα Δημοκρατία η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, την αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μια ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός των σκοπιανών συνόρων. Δεν αποδεχόμαστε και δεν συζητάμε για“Μακεδονική Εθνότητα” και “Μακεδονική γλώσσα”. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα, να μην παίζει με την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. 

 

Εξαρτάται την θέση σας και απο την στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Εάν ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την κυβερνητική  πρόταση θα καταθέσετε πρόταση μομφής;

Πρώτον ποια είναι η κυβερνητική θέση; Ουδείς γνωρίζει. 

Δεύτερον, για να είναι κυβερνητική θέση πρέπει να είναι ενιαία. 

Τρίτον, εμείς εξαρτάμε και ορίζουμε τη θέση μας από το εθνικό συμφέρον, ενώ άλλοι από την καρέκλα.

 

Ζητάτε εκλογές για να αλλάξει η κατάσταση στην χώρα. Έχετε το μαγικό ραβδάκι για να κάνετε όσα δεσμεύεστε ως ΝΔ; 

Ζητάμε εκλογές γιατί οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο την υπερφορολόγηση και την οικονομική ένδεια, την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα και την ηθική κατάπτωση. 

Εμείς θα ξαναφτιάξουμε τη σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικών. 

Γιατί λέμε μόνο όσα μπορούμε να κάνουμε. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και η μέση ελληνική οικογένεια θα ευημερήσει ξανά. Με σκληρή δουλειά, μεγάλη προσπάθεια και κόπο. Όπως όλα τα πράγματα που αξίζουν σε αυτή τη ζωή. 

 

Κύριε Κικίλια έχετε περάσει απ΄ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε εγκληματικότητα;

Κύριε Σιαδήμα, αν συγκρίνει κανείς το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα το 2014, όταν είχα την ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το σήμερα, η διαφορά είναι χαώδης. Για ποιο λόγο; Γιατί πολύ απλά τότε είχαμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες τις ΕΛ.ΑΣ και τους αφήναμε να κάνουν τη δουλειά τους. Τρία επιχειρησιακά βήματα που είναι απαραίτητα για την επαναφορά του νόμου και της τάξης: Επανασύσταση της ομάδας “Δ”, ενίσχυση της ομάδας Δίας καθώς και της πεζής αστυνόμευσης σε κάθε συνοικία και κοινές επιχειρήσεις όλων των διευθύνσεων της ΕΛΑΣ στους δρόμους, στις γειτονιές, στα δημόσια κτίρια. Και βέβαια σε νομοθετικό επίπεδο, κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, με τον οποίο αποφυλακίστηκαν υπότροποι κακοποιοί. Να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μου ότι με την ανάληψη της κυβέρνησης  από τη Νέα Δημοκρατία, θα έχουν μία αστυνομία που πραγματικά θα προστατεύει αυτούς, τα δικαιώματα και τις περιουσίες τους. 

 

Γιατι υποστηρίζετε οτι η κυβέρνησης δειχνει αδικαιολόγητη ανοχή στον Ρουβικωνα;

Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση αφήνει τον Ρουβίκωνα να αλωνίζει στη χώρα προκαλώντας, καταστρέφοντας, παρανομώντας. 

Και έτσι δίνει ιδεολογικό-πολιτικό πάτημα ενθάρρυνσης παρόμοιων ενεργειών. Πολύ απλά αυτό δεν είναι αποδεκτό και “αύριο” ως κυβέρνηση δε πρόκειται να επιτρέψουμε να κινδυνέψουν ζωές, να καταστρέφονται δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες να επικρατεί το χάος και η ανομία. Η ασφάλεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων. 

 

Ανησυχείτε με τις τουρκικές απειλές ακόμα και για απαγωγή των 8 Τούρκων αξιωματικών μετά την απελευθέρωση τους; 

Η απειλή για απαγωγή των 8 Τούρκων αξιωματικών είναι απαράδεκτη. 

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κανείς να μη μπορεί ούτε να διανοηθεί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. 

 

Γιατί θεωρείται οτι Πάνος Καμμένος αντέδρασε έτσι στην ερώτηση που καταθέσατε για το ταξίδι του στο Μόντε Κάρλο; 

Ο κώδικας αξιών μου βρίσκεται στον αντίποδα εκείνου του κ. Καμμένου. Δεν πιστεύω στις προσωπικές επιθέσεις δε συμμετέχω στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής και κυρίως κύριε Σιαδήμα δεν διαλέγομαι μαζί του εξωθεσμικά, παρά μόνο μέσα στο Κοινοβούλιο. Θεσμικά θα συνεχίσω να ασκώ το ρόλο και την αποστολή μου ως Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, ασκώντας κριτική στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.