Συνεντεύξεις



 

"Τηρούμε εθνική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα όμως η κυβέρνηση ολιγώρησε"


1. Απο την πρώτη στιγμή ζητάτε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν οι δυο αξιωματικοί απο την Τουρκία. Τι δεν έκανε η κυβέρνηση; Ποιες είναι αυτές ;

Από την πρώτη στιγμή τηρήσαμε σοβαρή, υπεύθυνη, εθνική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Παράλληλα όμως, επισημάναμε ότι η κυβέρνηση ολιγώρησε, εκτιμώντας λάθος, το μέγεθος της κρίσης με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Eξι ημέρες μετά το περιστατικό αποφάσισε ο κ. Τσίπρας να συγκαλέσει κυβερνητικό συμβούλιο και δειλά να «διεθνοποιήσει» το θέμα.
Θα έπρεπε να γίνει αμέσως παράσταση στην αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γκοτμέλερ -που βρισκόταν στη χώρα μας ακριβώς τις ημέρες που έγινε το συμβάν και συνομιλούσε με την κυβέρνηση για άλλα θέματα- να μεταβεί αμέσως ο Ακόλουθος Αμύνης από την Άγκυρα στην Αδριανούπολη, -προκειμένου να παρέμβει. Επιπλέον να διοριστούν οι καλύτεροι δικηγόροι προκειμένου να εκπροσωπήσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας. Η άμεση αντίδραση θα έφερνε, ενδεχομένως και καλύτερα αποτελέσματα. Τώρα συρόμαστε σε μια διαδικασία όπου κανείς δε ξέρει πόσο θα διαρκέσει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμά της, την ίδια στιγμή που τα παιδιά μας παραμένουν κλεισμένα σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας.


2. Γιατί λέτε ο Αλέξης Τσίπρας απο την πρώτη στιγμή δεν συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του Γιλντιρίμ οπως είχε κάνει με το περιστατικό με το σκάφος του λιμενικού στα Ιμία;
Έχω πει, ότι το σημαντικότερο μέρος της διαχείρισης μιας διαφαινόμενης κρίσης, στα Εθνικά Θέματα, είναι οι προληπτικές ενέργειες ως αποτέλεσμα στρατηγικής. Προφανώς, αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, με όλα τα θέματα ανοικτά και με ανερμάτιστη στρατηγική δε γίνεται.

3. Ορισμένοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν συνομιλεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για σημαντικά θέματα ενώ εσείς μιλάτε με τον Πάνο Καμμένο.
Ως τομεάρχης Αμύνης της ΝΔ είναι θεσμικά προβλεπόμενο να συνομιλώ με την ηγεσία του Υπουργείου και να ενημερώνω αρμοδίως τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν η Βουλή, τα Θεσμικά Όργανα και οι Επιτροπές.


4. Εκτιμάτε οτι μπορεί οι Τούρκοι να ζητήσουν την ανταλλαγή των 8 αξιωματικών που βρίσκονται στην χώρα μας;
Στις Δημοκρατίες, όπου υπάρχει διαχωρισμός της εκτελεστικής από την δικαστική και τη νομοθετική εξουσία, τέτοια ζητήματα, δε συζητιούνται καν.


5. Μήπως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εθνικά θέματα όπως με την Τουρκιά, το Σκοπιανό και την έξοδο από τα μνημόνια;  Υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο; 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ σε όλες τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις, επέδειξαν θεσμική, εθνικά υπεύθυνη στάση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μικραίνει ασφυκτικά τα όποια περιθώρια συνεννόησης, χρησιμοποιώντας, δυστυχώς, και τα εθνικά θέματα για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Εμείς επιζητούμε σταθερά και με συνέπεια να είμαστε η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες.


6. Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά δείχνουν αποφασισμένοι να χτυπήσουν θέματα διαφθοράς. Μάλιστα με αφορμή τη Novartis , τις μίζες στο μέτρο που ήρθαν στην επιφάνεια προσφάτως βάλλουν ευθέως εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος από το «η κυβέρνηση χτυπάει τη διαφθορά». Η μεθόδευση την οποία επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είναι a la carte και υποκριτική και έχει ως στόχο την κατασυκοφάντηση και εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων και μόνο χτύπημα στη διαφθορά δε θυμίζει. Η ΝΔ έχει ψηφίσει όλες τις προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών, ενώ η κυβέρνηση ούτε μία.
Προκαλεί δε μεγάλο προβληματισμό και αλγεινή εντύπωση ότι οι ίδιες οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους, καταγγέλλουν «κυβερνητικές παρεμβάσεις ελέγχου της Δικαιοσύνης». Θα περίμενε κανείς από έναν νέο πολιτικό όπως ο κ. Τσίπρας να μην ταυτίζεται με τις πιο παλαιοκομματικές, τοξικές και επιζήμιες πρακτικές του παρελθόντος.

7. Στην υπόθεση της Novartis η κυβέρνηση θα έμπαινε στη διαδικασια να ανοίξει ενα θέμα το οποίο αν δεν υπάρξουν στοιχεία μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ;
Υπήρξε τόσο μεγάλος πανικός, μετά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, που η κυβέρνηση έβγαλε άρον-άρον από το ψυγείο την υπόθεση Novartis, για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, να ρίξει λάσπη στη πολιτική ζωή της χώρας και να μαζέψει τη διαφορά. Δυστυχώς για τον τόπο, την οικονομία και τις προοπτικές της Πατρίδας μας θα πάμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας, λάσπης και διχασμού. Τότε όμως, η κοινωνία που περιμένει στη γωνία, θα δώσει ηχηρή απάντηση στον κ. Τσίπρα.

8. Με κάθε ευκαιρία βάζετε στο στόχαστρο το Νίκο Τόσκα ζητώντας την παραίτηση του όπως την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας.  Πιστεύετε το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο υπουργός;
Το πρόβλημα δεν είναι ο Υπουργός. Είναι όλη η κυβέρνηση και πάνω από όλα ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος δίνει πολιτική κάλυψη σε ρουβίκωνες και μπαχαλάκηδες, που αποτελούσαν μέρος της εκλογικής του πελατείας όταν ήταν κόμμα διαμαρτυρίας του 3% και τώρα τους δίνει σήμα ανοχής στο να βανδαλίζουν και να τρομοκρατούν, καταστρέφοντας δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες
Η χώρα έχει τεράστιο θέμα εσωτερικής ασφάλειας, οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και εξοργισμένοι. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Δουλέψαμε μαζί και τα αποτελέσματα στην τρομοκρατία, τη δημόσια τάξης, στο προσφυγικο/μεταναστευτικό, ήταν ορατά. Η ΕΛ.ΑΣ δεν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της.