Συνεντεύξεις 

"Αν ήμουν o Τσίπρας δε θα πήγαινα στη ΔΕΘ"

 

Ο Μακρόν έφερε δώρα” στην Αθήνα κύριε εκπρόσωπε; Οι δανειστές θα μπορούσαν να αλλάξουν στάση;

 

Κάθε επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη, πόσο μάλλον δε του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, μιας χώρας που στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας καθόλη την διάρκεια της κρίσης, είναι καλοδεχούμενη. Ιδιαίτερα, όταν αυτή συνοδεύεται από σημαντικούς επενδυτές. Εμείς όμως κυρία Κοραή, καλούμε τους επενδυτές, δεν ξεσηκώνουμε τον κόσμο εναντίον τους. Είναι ατυχής αλλά συνάμα ενδεικτικός για την ανικανότητα της κυβέρνησης, συμβολισμός, πως μία μέρα πριν έρθει ο κ. Μακρον, μπήκαν νέα εμπόδια στο «Ελληνικό», σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε στις γαλλικές εκλογές τον κ. Μελανσόν, δε μπορεί, δεν θέλει και δεν ξέρει να αξιοποιήσει κανένα «δώρο» από όπου και αν προέρχεται. Το μόνο που ξέρει, είναι να υπερφορολογεί αγρίως τους Έλληνες και να τους σερβίρει συνεχώς νέα μέτρα. Για να δει ξανά η χώρα φως στο τούνελ, βασική προϋπόθεση είναι να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση.

Από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τι περιμένετε να ακούσετε στη ΔΕΘ;


Οι Ελληνες δεν περιμένουν τίποτα από έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει τηρήσει ούτε μία λέξη από όσα έχει υποσχεθεί. Αν ήμουν ο κ. Τσίπρας, θα ξαναδιάβαζα τον Κορνήλιο Καστοριάδη, που σε συνέντευξή του έχει πει ότι «καμία πολιτική αξία δε μπορεί να θεμελιωθεί στο ψέμα». Αν ήμουν ο κ. Τσίπρας, δε θα πήγαινα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τι αφήγημα θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ; Θα κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες; Που θα εστιάζονται; Θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των αδύναμων;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να διαμορφώσει την πρότασή του άκουσε το διάστημα που προηγήθηκε παραγωγικούς φορείς, κοινωνικούς εταίρους, επιμελητήρια, πανεπιστημιακούς ακαδημαϊκούς, μαθητές, φοιτητές, τη γενιά των 360 ευρώ. Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που αξίζει καλύτερα.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ακούσουν όλοι οι Έλληνες από τον Πρόεδρο της ΝΔ, συγκεκριμένες εξαγγελίες που θα εστιάζουν στην πάση θυσία μείωσης της φορολογίας αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η δημιουργία ρευστότητας μέσα από ένα υγιές τραπεζικό σύστημα, η αποτελεσματική αξιοποίηση επενδυτικών εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ, η απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις και η πάταξη της γραφειοκρατίας. Μόνο έτσι θα αυξήσουμε τον πλούτο της Ελλάδας και θα φτιάξουμε νέες δουλειές για τους πολλούς και ένα Δημόσιο λειτουργικό και αποτελεσματικό. Με σεβασμό στους νόμους και τους Θεσμούς για ένα Κράτος Δικαίου που θα προστατεύει πρωτίστως και κυρίως τους πιο αδύναμους. Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα μείνει κανένας πίσω.

Κατηγορήσατε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ο πρωθυπουργός που διαμορφώνει την “γενιά των 360 ευρώ”. Η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι μόνο κατά 11 ευρώ μειώθηκαν οι μισθοί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντάτε;


Η κ. Αχτσιόγλου, είναι μια συμπαθής και νέα πολιτικός που ενδεχομένως να έχει...ιδρυματιστεί από τα νέα της καθήκοντα. Ας συνομιλήσει με τους ανθρώπους της ηλικίας της, με τα παιδιά της γενιάς που μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή, για να αντιληφθεί πως στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί, ούτε οι άνθρωποι.


Γιατί η ΝΔ ήταν τόσο επικριτική με τον πρωθυπουργό που επισκέφθηκε επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα; Εστω και αργά δεν είναι μια θετική κίνηση;


Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του κρίνονται από αυτά που κάνουν και όχι από αυτά που λένε. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, ο Πρωθυπουργός να επισκέπτεται επιχειρήσεις που κυριολεκτικά έχει τσακίσει με την φορομπηχτική πολιτική του. Ξέχασε όμως να ρωτήσει τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους πόσο τους κόστισε η περήφανη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίπτυχο «επενδύσεις-ανάπτυξη-θέσεις εργασίας» είναι άγνωστο, ξένο και…εχθρικό για το Μέγαρο Μαξίμου. Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις που επισκέφτηκε, πέτυχαν τους στόχους τους, δημιούργησαν καλύτερα και ανταγωνιστικά προϊόντα, αύξησαν τους απασχολούμενούς τους, σε ένα περιβάλλον ελεύθερης οικονομίας και όχι ενός συγκεντρωτικού μοντέλου που κάποιοι νοσταλγούν στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός κ.Φλαμπουράρης είπε ότι έμεινε λίγο πίσω η απορρόφηση του πακέτου Γιούνγκερ γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις το οικονομικό επιτελείο, ότι φταίει και η δυσκολία που υπάρχει στο business plan...

 

Το μόνο που μένει πίσω είναι η χώρα, από μια ανίκανη κυβέρνηση που έχει κάνει business plan στην πολιτική απάτη.


Η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο του χρόνου το Καλοκαίρι;


ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν δεσμεύσει την χώρα και την επόμενη κυβέρνηση με σκληρά μέτρα που περιλαμβάνουν, ανάμεσα τους, μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου. Έχουν εκχωρήσει την εθνική περιουσία για 99 χρόνια μέσω του υπερταμείου, και παράλληλα συμφωνήσει σε ιλιγγιώδη πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060. Για την καρέκλα ενεχυρίασαν την Ελλάδα και το μέλλον της νέας γενιάς. Στη κυβέρνηση των κ. Τσίπρα-Καμμένου οι φόροι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τα εισοδήματα πέφτουν κατακόρυφα. Τι συζητάμε λοιπόν…


Τι μήνυμα στέλνει το κόψιμο του γιου του Γιάννη Τραγάκη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ;


Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Κανένας όμως δε μπορεί να προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος. Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προς την ελληνική κοινωνία και σε αυτή λογοδοτεί.


Στις 25 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συζήτηση για την εξεταστική που ζήτησε η ΝΔ για την διερεύνηση των 12 συνομιλιών του υπουργού Πάνου Καμμένου με τον κατάδικο Μάκη Γιαννουσάκη. Πιστεύετε ότι ο πολιτικός στόχος ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ; Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτή την συζήτηση;


Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Η διάκριση των Εξουσιών είναι κάτι που ορίζεται από το Σύνταγμα. Είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πέσει άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση.


Μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά, όπως εκτιμούν στελέχη της ΝΔ;


Η παρωχολογία, τα ρουσφέτια, οι κορδέλες για έργα που ξεκίνησαν άλλοι, δείχνουν πως η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος και θέτει τη χώρα σε προεκλογική τροχιά. Η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει το τιμόνι της Ελλάδας όποτε και αν γίνουν εκλογές.


Η ΝΔ σε τι προσβλέπει από τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στην Δημοκρατική Συμπαράταξη;


Η ΝΔ σέβεται τις εσωκομματικές διαδικασίες κάθε παράταξης και από θέση αρχής δεν παρεμβαίνει σε αυτές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι θεσμικός συνομιλητής, με όποιον εκλεγεί.