Συνεντεύξεις 

"Δεν μπορεί να μας κυβερνά μια παρέα εθνομηδενιστών και απάτριδων"

 

Η Ν.Δ. έχει ανεβάσει τους τόνους και ζητά τώρα τις εκλογές που δεν έβλεπε ως λύση στο πολύ κοντινό παρελθόν. Ποιους βλέπετε εσείς ως καθοριστικούς παράγοντες για την αλλαγή στάσης αλλά και ρητορικής της παράταξής σας;

 

Ένα υπεύθυνο κόμμα δεν είναι ιδεοληπτικό. Προσαρμόζεται στα δεδομένα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ο τρόπος που χειρίζεται τα θέματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνος. Από την οικονομία μέχρι το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχουμε χάσει το μέτρημα των εγκληματικών σφαλμάτων.
Και αν για την οικονομία υπάρχει περιθώριο ανάταξης, αν βέβαια πράξουμε όσα πρέπει, οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο προσφυγικό μάς κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους, καθώς πλέον εγείρονται πιεστικά θέματα εθνικής κυριαρχίας και εσωτερικής ασφάλειας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά, έτσι όπως κυβερνούν, η χώρα κινδυνεύει με εθνική καταστροφή.
Διαπιστώνεται καθημερινά ότι το κόστος της παραμονής τους στην εξουσία είναι υψηλότερο από το κόστος των εκλογών.

 

Τα νούμερα στην οικονομία «δε βγαίνουν» από το 2010 συνεχώς μέχρι σήμερα, παρά την εναλλαγή κυβερνήσεων. Γιατί ο πολίτης να πιστέψει ότι μ’ εσάς η κατάσταση μπορεί ν’ αλλάξει;

 
Στο τέλος του 2014 ήταν εμφανές ότι το κλίμα είχε αλλάξει. Δεν το πιστοποιούσαν μόνο οι αριθμοί, είχε αρχίσει να φαίνεται και στην αγορά, όπου υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία.
Σας παραπέμπω στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ντομπρόβσκις που δήλωσε πρόσφατα ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο.
Δεκαπέντε μήνες μετά, η αποτίμηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποκαρδιωτική. Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς ξέρουμε πώς να επιτύχουμε το στόχο μας, απέναντι σε αυτούς που μόλις προσέκρουσαν στις ιδεοληψίες τους, αποφάσισαν να σταματήσουν να κυβερνούν!
 

 

Πώς θεωρείτε ότι θα μπορούσε η Ελλάδα, δεδομένων των πραγματικών συνθηκών να αντιμετωπίσει καλύτερα το Προσφυγικό, βασιζόμενη και στη στήριξη της Ευρώπης; Πιστεύετε για παράδειγμα ότι ασκείται επαρκής πίεση στην Τουρκία από την ΕΕ για τήρηση των δεσμεύσεών της;

 

Αυτοί που υποτίθεται ότι χειρίζονται το προσφυγικό για λογαριασμό της χώρας μας, είναι αυτοί που εφήρμοσαν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων κλείνοντας το μάτι στους σύγχρονους δουλέμπορους. Είναι αυτοί που κατήργησαν κάθε πολιτική ελέγχου των συνόρων μας. Είναι αυτοί που έδωσαν χαρτιά σε όσους κατάφεραν να φτάσουν στη χώρα μας, χωρίς καμία ταυτοποίηση στα στοιχεία τους.
Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από τα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια, που έφεραν το χάος μετά τα θαλάσσια – όταν… έμαθαν ότι υπάρχουν – και στα βόρεια σύνορά μας. Είναι οι ίδιοι που έχουν εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία σε ΜΚΟ αμφιβόλου ποιότητας και ύποπτων κινήτρων.
Είναι οι αντινατοϊκοί αριστεροί αυτοί που υπέγραψαν συμφωνία με το ΝΑΤΟ για το Αιγαίο και έφεραν Τούρκους αξιωματούχους να κάνουν ελέγχους στα νησιά μας.
Αυτοί, που αντί να προβάλλουν τις εικόνες ανθρωπιάς και φιλοξενίας των απλών Ελληνίδων και Ελλήνων στα νησιά μας, έχουν καταφέρει να μην θεωρούμαστε αξιόπιστοι εταίροι.  Δε μπορεί να συνεχίσει να μας κυβερνά μια παρέα εθνομηδενιστών και απάτριδων. Ας φύγουν πριν είναι αργά για την Πατρίδα μας!

 

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει μπει στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της. Πώς προσδιορίζεται για σας η ανανέωση: με την αλλαγή προσώπων ή με τη διατύπωση νέων πολιτικών θέσεων;

 

Προέχουν οι θέσεις. Σαφέστατα. Δεν με ενδιαφέρει ο οποιοσδήποτε προσδιορισμός καθενός: ηλικίας, φύλου, εκπαίδευσης, καταγωγής. Ως κόμμα και ως χώρα έχουμε ανάγκη από νέες θέσεις, συνδυασμένες με ορθολογικό εφαρμοστικό πλάνο. Από ευχολόγια και εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε. Στο συνέδριο θα φανεί ποιος έχει όραμα και κομίζει ιδέες, με αφετηρία το παρόν και ορίζοντα το μέλλον. Ποιος έχει τρόπο, βούληση και πείρα για να εφαρμόσει, στην πράξη, όσα πρεσβεύει. Η πολιτική είναι πράξη και όχι ανάλυση ή καλλιστεία.

 

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί  η πολιτική απάθεια και η στροφή των πολιτών προς τα πολιτικά άκρα;
 Οι πολίτες έχουν απογοητευτεί και κουραστεί. Βλέπουν να επαναλαμβάνονται επί τα χείρω όλες οι κακές πρακτικές της Μεταπολίτευσης.
Ήρθε επιτέλους η ώρα να ειπωθούν αλήθειες. Να σπάσει το απόστημα της παροχολογίας και των υποσχέσεων. Να μιλήσουμε για τα θέματα και να βρούμε λύσεις.
Σας διαβεβαιώ ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λένε αλήθειες. Σκληρές, αλλά λυτρωτικές. Δεν θέλουμε απλά να πάρουμε την εξουσία από τον Αλέξη Τσίπρα. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την χώρα στο σωστό δρόμο. Και θα το κάνουμε.