ΆρθραΆμυνα και Εξωτερική πολιτική στο απόσπασμα

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα και οι πολίτες της δεινοπαθούν σε μια οικονομική κρίση. Οι όποιες συνέπειες της κρίσης αυτής, είναι δυνατόν με τις σωστές πολιτικές να ξεπεραστούν και η χώρα να αναταχθεί.

Το να παίζει όμως κανείς με τα εθνικά θέματα, πιστεύοντας ότι επιλύει ιστορικά προβλήματα, είναι ανεύθυνο, εθνικά επικίνδυνο και δημιουργεί μη αναστρέψιμες επιπτώσεις.

Ας δούμε τι κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την άφρονα εξωτερική πολιτική της. Ο κ. Τσίπρας επέτρεψε στους κ.κ. Κοτζιά και Καμμένο να αλληλοσπαράσσονται, διασύροντας τη χώρα μας και στη συνέχεια υπέγραψε και κύρωσε στη Βουλή την εθνικά ζημιογόνο συμφωνία των Πρεσπών. Εθνότητα, ταυτότητα, γλώσσα μακεδονική, χαρίστηκαν στους βόρειους γείτονές μας, μαζί με 10.000 κωδικούς εμπορικών προϊόντων, σε μια υπόθεση που συνιστά τη μεγαλύτερη εθνική ήττα της Μεταπολίτευσης.

Η αναντιστοιχία του λαού με τον Πρωθυπουργό του φάνηκε καθαρά στον τρόπο που εκφράστηκε ο πατριωτισμός των Ελλήνων, από άκρη ως άκρη της επικράτειας, στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Η εθνική ανέγερση των Ελλήνων έθεσε έναν ηχηρό φραγμό κόντρα στους κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς της «Μακεδονίας ξακουστής» των Σκοπίων, κόντρα στην αποκοπή του συμπλέγματος του Καστελόριζου από την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα και στην υιοθέτηση της τουρκικής αναθεωρητικής ρητορικής στα ενεργειακά.

Αφού πρώτα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, γίναμε μάρτυρες της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών, των οποίων η αμφίδρομη τήρηση εγγυάται την καλή γειτονία με την Τουρκία, παρακολουθήσαμε στη συνέχεια τον Έλληνα Πρωθυπουργό να συναντάται στην Άγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο και να επιδίδεται επί 2,5 ώρες σε παιχνίδια μυστικής διπλωματίας.

Κατάληξη όλων αυτών, οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο ακόμα και ανήμερα της εθνικής μας εορτής, και ένας Πρωθυπουργός να αναγκάζεται να δηλώνει από το Αγαθονήσι, κατόπιν εναέριων παρενοχλήσεων, ότι θα πηγαίνει παντού στο Αιγαίο, ακόμα και κολυμπώντας.

Έτσι, η δήθεν πολύπλευρη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πάει περίπατο. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική, το προσφυγικό, την ασφάλεια, τα ενεργειακά είναι απογοητευτικά.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανές προθέσεις του Πρωθυπουργού να δώσει παρόμοιες του σκοπιανού "λύσεις" και στα άλλα εθνικά μας θέματα (ελληνοτουρκικά, Αιγαίο, Κυπριακό), η απάντηση που έδωσαν οι πολίτες στις παρελάσεις όλης της χώρας, αποδεικνύει ότι δεν του επιτρέπουν άλλα παιχνίδια με τη φωτιά.

Τον τόνο έδωσε μετ' επιτάσεως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της διαπραγμάτευσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. 

ReplyForward