ΆρθραΓκαζάκια, σφαίρες, τυφλές επιθέσεις σε κομματικά γραφεία και παγιδευμένα αυτοκίνητα. 

Διεθνής δυσφήμηση της χώρας σε μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως το BBC κι εσχάτως τυφλό βομβιστικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο που καθημερινά υποδέχεται χιλιάδες ανθρώπους μεταξύ των οποίων πάρα πολλά παιδιά. Σε μια από τις καλύτερες ίσως συγκυρίες μετά από καιρό για τον τουρισμό της χώρας, κάποιοι ανεγκέφαλοι δήθεν επαναστατούν, στην πλάτη του ελληνικού λαού για ακόμα μια φορά.

Κι εξηγούμαι. Την ώρα που οι προβλέψεις των tour operators για το καλοκαίρι του 2013 είναι πραγματικά σωτήριες, δείχνοντας άνοδο ύψους 20% για την χώρα μας, υπάρχουν κάποιοι που κάνουν τα πάντα να ανατραπεί αυτό. Ή μάλλον και αυτό!

Η «τουριστική βιομηχανία» στην Ελλάδα, δείχνει να μπορεί να δώσει τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα οικονομικής ανάκαμψης. Δείχνει να είναι η τελευταία ελπίδα να ορθοποδήσει η χώρα. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά όλοι, εντός και εκτός των τειχών.

Αυτή άλλωστε, είναι ίσως και η αιτία διάφορων διαρροών περί περίεργων απαγωγών πολιτικών, και όχι μόνο, προσώπων. Οι νοσηροί εγκέφαλοι που θέλουν να προκαλέσουν άλλο ένα πλήγμα στην χώρα μας, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας τύπου Κολομβίας, όπου για να την επισκεφθεί κάποιος τουρίστας πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά καθώς η σωματική του ακεραιότητα κινδυνεύει αρκετά.

Η βαριά βιομηχανία του τόπου, ο τουρισμός, δεν προσφέρεται για εσωτερική κατανάλωση, πόσο μάλλον στην παρούσα φάση που δείχνει να είναι η μοναδική και τελευταία ελπίδα άμεσης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι, ή τουλάχιστον πρέπει να είναι, πάνω από κόμματα και κυβερνήσεις. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση με βαθύτερο σκοπό να τορπιλιστεί η εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη. Είναι επίσης σίγουρο ότι δε θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να υποβαθμιστεί εκ νέου το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Σε αυτή την μάχη όμως πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Σε αυτή τη μάχη, δεν χωρούν κομματικές παρωπίδες και χρωματιστά κομματικά γυαλιά. Όποιος δεν τα έχει ήδη πετάξει μακριά, κάνει κακό πλέον όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στον τόπο. Η γενιά μας οφείλει να πρωτοπορήσει, να πατάξει τη νοσηρή κομματική αντίληψη δεκαετιών και να επιβάλλει την εθνική αντίληψη σε μια σειρά θεμάτων εθνικού συλλογικού κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ένα από αυτά είναι και ο τουρισμός μας. Ας τον προστατεύσουμε.

(parapolitika.gr 21/01/13)