Κάποιοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν την πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά να επισκεφτεί το αραβικό κράτος μαζί με ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών και να «προφητεύσουν» πως θα έχει την ίδια ατυχή κατάληξη με τις προσπάθειες, που έγιναν στο παρελθόν από τους προκατόχους του για την προσέλκυση επενδύσεων. Για όσους ακόμα αναρωτιούνται αν το ταξίδι στο Κατάρ ήταν επιτυχημένο, η απάντηση είναι πως πρέπει να επιτύχει.Το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ πρέπει να έχει συνέχεια.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και το Κατάρ επανατοποθετήθηκε θετικά σε σχέση με την πρόσκληση επένδυσης στο Ελληνικό.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες είναι σε κάθε περίπτωση κίνηση εμπιστοσύνης προς την χώρα μας που θέλει να κερδίσει τo brand name ενός υγιούς και ασφαλούς προορισμού για επενδύσεις, μακρυά από γραφειοκρατικά εμπόδια και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Η συμμετοχή του Κατάρ στον διαγωνισμό αναμφίβολα πιστώνεται ως μία ακόμα προσωπική επιτυχία του Α. Σαμαρά. Και προφανώς στο τελευταίο του ταξίδι έδωσε απτά δείγματα και ανάδειξε με πρακτικά βήματα πως θα αμβλυνθούν όλες αυτές οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες που μπλοκάρουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Αν μάλιστα επαληθευθεί το 30% της συμμετοχής του κράτους στην κερδοφορία της επένδυσης, τότε θα πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη.
Είναι κοινός τόπος πως μια τέτοια επένδυση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας , ενώ θα δώσει ώθηση για ένα domino ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση –επιτέλους- της παραλιακής ζώνης.
Οι συνεχείς επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού με αρχηγούς κρατών και διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς, σε συνδυασμό με συγκεκριμένες και ορθολογικές παρεμβάσεις από πλευράς κυβέρνησης, μπορούν να ξαναβάλουν σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας την χώρα.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως «το ταξίδι του Πρωθυπουργού… έχει συνέχεια».
Μία επένδυση σαν και αυτήν –ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει τον διαγωνισμό- δεν ισοδυναμεί μόνο με τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο του κράτους. Κυρίως στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την παγκόσμια αγορά, ώστε να βρει μιμητές και άλλους επενδυτές.