ΆρθραΤο πάθος, η ψυχή, η ελπίδα και στο τέλος το κλάμα εκατοντάδων χιλιάδων Αεκτζήδων χθες για τον υποβιβασμό (πρώτη φορά στην ιστορία της) της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ, επισκίασε - έστω για λίγο - ακόμα και τα δεινά του λαού μας στην προσπάθειά του να επιβιώσει της κρίσης και τελικά να ορθοποδήσει. 

Αν ο αθλητισμός είναι κοινωνικό φαινόμενο στην Ελλάδα, αν το ποδόσφαιρο κατάφερε να ενώσει όλες τις κοινωνικές τάξεις στη Χώρα μας, φανταστείτε τι δένει μεταξύ τους, ανθρώπους της προσφυγιάς, του ξεριζωμού και των χαμένων πατρίδων κάτω από το λάβαρο της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως!!!

Τρεις με τέσσερις γενεές μάτωσαν χθες, από τον προ παππού που έφυγε κυνηγημένος από τα παράλια της Μικράς Ασίας, στο γιό του, στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Έτσι πέρασε η κουλτούρα, ο πολιτισμός, οι αξίες, η προσφυγιά, η χαμένη πατρίδα, όλα τυλιγμένα σα ζωντανή ανάμνηση στη σημαία της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, του ΠΑΟΚ...

Δε θα κάνω αναλύσεις για το ποιός φταίει και το γιατί ειδικά τώρα που η σκόνη της πίκρας δεν έχει καν καθίσει....θα πω μόνο πως το πρόβλημα που για κάποιους είναι ο υποβιβασμός για μένα είναι απλά το αποτέλεσμα..! Το πρόβλημα και οι αιτίες κρύβονται πιο πίσω, σε σειρά λαθών του σωματείου, της Πολιτείας, ακόμα και της έλλειψης αθλητικής παιδείας που επιβάλλεται να έχουμε.

Σταματώ εδώ λέγοντας ένα μεγάλο προσωπικό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην οικογένεια της ΑΕΚ για τα τέσσερα ανεπανάληπτα χρόνια που με τη φανέλα της κερδίσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδος, το κύπελλο Σαπόρτα και 2 κύπελλα Ελλάδος!!!!

Δε θα ξεχάσω ποτέ τη στήριξη του κόσμου της στα δύσκολα, αυτή τη στήριξη χρειάζεται τώρα η ομάδα, αυτή τη στήριξη ξέρω πως θα δώσουν με τη ψυχή τους οι αγνοί Αεκτζήδες, αυτοί που έχουν μάθει από παλιά να ξανά-γεννιούνται από τις στάχτες τους...Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια...!!!

Υ.Γ.: Οι ανεγκέφαλοι που μπήκαν στο γήπεδο και διέκοψαν τον αγώνα, οι αλητήριοι που χτύπησαν τους παίκτες της ΑΕΚ, οι ποταποί που επιτέθηκαν στον δύστυχο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ στο γήπεδο Καραϊσκάκη ή ακόμα οι χούλιγκανς που εκτόξευαν ρουκέτες οι μεν στους δε στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως τους «αρμόζει» και σύμφωνα με το νόμο. Όσα λάθη και ολιγωρίες κι αν έχουν γίνει στο παρελθόν σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και πρώτη η ελληνική πολιτεία πρέπει τώρα να τραβήξουν τη γραμμή. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, των Ελλήνων φιλάθλων δε θέλει τέτοιο αθλητισμό. Ως εδώ…