ΆρθραΌσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν τα ποικιλόχρωμα παπαγαλάκια για το αντίθετο, η ΕΡΤ δεν κλείνει. 

Ξέρω ότι πολλοί από αυτούς που εξαπολύουν ύβρεις κατά πάντων στην πραγματικότητα θα το ήθελαν, και πολύ μάλιστα, όμως η προσπάθειά τους αυτή θα πέσει στο κενό.

Η ΕΡΤ λοιπόν δεν κλείνει αλλά μετασχηματίζεται σε μια υγιή, σύγχρονη και ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών δικτύων. Για να γίνει βέβαια αυτό, η κυβέρνηση οφείλει να  προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Ο εξορθολογισμός αυτός μάλιστα, είναι κάτι παραπάνω από μια λαϊκή επιταγή στην παρούσα συγκυρία, καθώς ο στυλοβάτης της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης δεν είναι άλλος από την ίδια την ελληνική κοινωνία.

Αυτή λοιπόν, η πολύπαθη από τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών ελληνική κοινωνία, δεν αντέχει άλλο να πληρώνει 3 μουσικά σύνολα (!) που δίνουν το πολύ τρεις συναυλίες τον χρόνο. Ούτε να εκδίδεται ένα περιοδικό χωρίς αναγνώστες. Ούτε να συντηρεί 19 περιφερειακούς σταθμούς οι οποίοι εκπέμπουν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας! Δυστυχώς, τα παραδείγματα κακοδιαχείρισης είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε μια «κόλλα χαρτί» και ορισμένα από αυτά έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Θεωρώ αδιαπραγμάτευτη την επιλογή αλλαγών, σε κανάλια τηλεθέασης του 4% που έχουν κόστος λειτουργίας περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ όταν τα ιδιωτικά με τηλεθέαση 10% δεν ξεπερνούν σε κόστος τα 30 εκατομμύρια. Πιστεύω πως δεν χωρά σχολιασμός στους σχεδόν 3.000 υπαλλήλους της ΕΡΤ, όταν το τεράστιο μέγεθος του CNNαπασχολεί κατά πολύ λιγότερους!

Σαφώς βέβαια, ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν και αρκετοί αξιόμαχοι εργαζόμενοι οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν στη θέση τους  μέσα από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων της ΕΡΤ την τιμώ και την ευχαριστώ ειλικρινά για τον καθημερινό της αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.

Η νέα δημόσια τηλεόραση που θα δημιουργηθεί, θα πρέπει να στηριχτεί σε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους, οι οποίοι θα έχουν όρεξη για δουλειά και διάθεση να αξιοποιήσουν το ανεκτίμητης αξίας, οπτικοακουστικό υλικό που αποτελεί μέρος της πλούσιας ιστορίας μας. Της ιστορίας που θαυμάζει όλος ο πλανήτης και θα συνεχίσει να μεταδίδει στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη σε όλους τους Έλληνες της διασποράς την εικόνα της Ελλάδας που αλλάζει, της Ελλάδας που όλοι ονειρευόμαστε.