Δράσεις για την Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πόλη που τον μεγάλωσε και οι γειτονιές της τα καταφύγια των εφηβικών και νεανικών του χρόνων. Γέννημα και θρέμμα Αθηναίος, ο Βασίλης Κικίλιας, ζει στους ρυθμούς αυτής της πόλης και συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της, ως αναπόσπαστο κομμάτι της.

Όταν το 2006 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας, η σχέση του με τα κοινά μπαίνει σε νέα τροχιά. Η τετραετία που ακολουθεί (2007-2011) είναι από τις σημαντικότερες στην πορεία του στο Δήμο, καθώς αναλαμβάνει Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Αξιοποιεί το ευρύτατο δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου για την άθληση όλων των κατοίκων της πόλης,  μικρών και  μεγάλων. Μέσα από δράσεις για τον αθλητισμό, ένα τομέα που γνωρίζει πολύ καλά, και ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης των νέων, προάγει τις έννοιες της συλλογικής προσπάθειας, του ομαδικού πνεύματος, της κοινωνικότητας, αλλά και του εθελοντισμού.

Στη διετία 2010 – 2012 ως  επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής, με τις συνεχείς προτάσεις και παρεμβάσεις του, θέτει ως βασική προτεραιότητα την αποτελεσματική αξιοποίηση πόρων και δομών προς όφελος της περιφερειακής ανάπτυξης. Πεποίθησή του είναι ότι ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές,  η Περιφέρεια οφείλει να έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μεταξύ άλλων, διεκδικεί την ορθολογική διαχείριση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την ανάπτυξη συντονισμένων δράσεων διαχείρισης των απορριμμάτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και κατευθύνσεις, ενώ θέτει ως βασικούς στόχους τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. «Είναι καθήκον», τονίζει, «να αναζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσουμε το μεγαλύτερο κεφάλαιο που χάνει σήμερα η Ελλάδα, τους νέους της ανθρώπους».

Τον Ιούνιο του 2014, από τη θέση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των καθηκόντων του,  υλοποιεί σειρά δράσεων για να βελτιώσει την εικόνα της πόλης τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τους επισκέπτες της και φυσικά για την ίδια την χώρα. Υπογραμμίζει  ότι το κέντρο της πρωτεύουσας μίας χώρας, καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την  ίδια την εικόνα της στο εξωτερικό. Και η Αθήνα οφείλει να αναδειχθεί ως πόλη ασφαλής και φιλόξενη για όλους.

Με τη συμμετοχή περίπου 600 αστυνομικών,  ξεκινά τον Ιούλιο του 2014 η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Θησέας». Συντονισμένες δράσεις πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων.

Παράλληλα, ανοίγει το δρόμο της συνεργασίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτιμώντας ότι η καλή συνεργασία αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών που θα επιφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίζεται με την Περιφέρεια Αττικής η δημιουργία μίας ανοικτής – θεσμικής γραμμής επικοινωνίας, προκειμένου να υπάρχει ταχεία ενημέρωση, αλλά και αποτελεσματικότερη δράση σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως επίσης ενισχύεται η συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για θέματα δημοτικής αστυνόμευσης.

Αποφασίζει την  επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Ακροπόλεως, συμβάλλοντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

Δηλώνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν μόνο λύσεις. Άρα μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη. Με σχεδιασμό, πίστη και αφοσίωση. Με Σταθερά Βήματα Μπροστά.

Βασίλης Κικίλιας

Μεταναστευτική Πολιτική

Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού Προβλήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ